Prosinečki je prvi puta poražen, ali i zadovoljan nakon utakmice protiv Italije

'Meni je važna bila borbenost mojih igrača i rekao bih da je ona bila dobro prikazana'

Red Star Belgrade's Serbian coach Robert PROSINECKI enters the pitch during the Europa League football match Rennes vs Red Star Belgrade, on August 26, 2011 in Rennes. AFP PHOTO FRANK PERRY
FOTO: AFP

Nogometna reprezentacija Azerbajdžana upisala je prvi poraz u službenim utakmicama pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Roberta Prosinečkog. Bolja od njegove bila je reprezentacija Italije koja se subotnjom gostujućom 3-1 pobjedom plasirala na Europsko prvenstvo. Ishod ogleda nije neočekivan, razlika u kvaliteti na strani je Talijana, pa je i Prosinečki bio daleko od razočaranja:

“Čestitao bih igračima na dobroj igri, dali su sve od sebe i ja sam zadovoljan viđenim. Dobro odigrano.”

Pogreške usmjerile utakmicu

U daljnjem seciranju utakmice naglasio je što je pobjedu odnijelo na stranu gostujuće momčadi:

“Želio bih čestitati Italiji na pobjedi. Mi smo odigrali dobro kao momčad, no nekoliko pogrešaka koje smo napravili Talijani su znali iskoristiti. Grubo smo pogriješili kod drugoga gola, a nakon toga bilo je jako teško vratiti se u utakmicu. Na poluvremenu sam svojim igračima rekao da ne budu obeshrabreni, da se moramo nastaviti boriti. Teško je igrati protiv Italije, no meni je važna bila borbenost mojih igrača i rekao bih da je ona bila dobro prikazana kroz svih 90 minuta.”

Bila je ovo peta službena utakmica Prosinečkog u ulozi izbornika Azerbajdžana. Na omjeru je od jedne pobjede (Malta), tri remija (Norveška, Hrvatska, Malta) i jednog poraza (Italija)