Räikkönen je kažnjen zbog onog sudara, pa je Mercedes danas osvojio konstruktorski naslov u F1

Räikkönenu i Mercedesu oduzet je dio osvojenih bodova

Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton drives his car during the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit on October 11, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
FOTO: AFP

Finski vozač Ferrarijeva bolida u Formuli 1 Kimi Räikkönen kažnjen je zbog sudara sa sunarodnjakom Valterrijem Bottasom koji se dogodio u posljednjem krugu nedjeljne utrke za Veliku nagradu Rusije u Formuli 1. Kažnjen je s 30 sekundi sporijim vremenom od postignutoga te je s petog pao na osmo mjesto poretka, a to znači i da je konstruktorski naslov danas proslavljen u Mercedesovoj momčadi.

Pokušao je Räikkönen u posljednjem krugu napasti Williamsovog vozača, pritom ga izgurao sa staze, a svoj je oštećeni bolid dovezao do petog mjesta. Pregledavanjem onoga što se dogodilo vodstvo utrke kaznilo je Räikkönena već opisanom kaznom, a samim time i njegova je momčad ostala bez dijela osvojenih bodova.

Četiri utrke prije kraja Svjetskog F1 prvenstva Mercedes tako ima nedostižnu bodovnu prednost pred Ferrarijem (531-359), te je, kao i lani, u Sočiju osigurao naslov u konkurenciji konstruktora.