Rakitić je protiv Athletica povukao neke ključne poteze (poput asistencije za prvi gol), a ovako je prokomentirao dvoboj

Barcelona nema veznjaka koji je više puta asistirao od Rakitića u Enriqueovoj eri

FOTO: Screenshot

Nogometaši Barcelone napravili su u srijedu korak prema plasmanu u polufinale Kupa kralja 2-1 pobjedom na gostovanju kod Athletica. Raspoložen je u redovima momčadi branitelja naslova u ovom natjecanju bio i Ivan Rakitić, asistent kod prvog Barceloninog pogotka.

“Možemo uživati u ovoj pobjedi, ali i moramo se početi pripremati za nadolazeći susret protiv Malage. Zasluženo smo stigli do slavlja koje je rezultat napornoga rada. Odigrali smo dobru utakmicu protiv uvijek dobrog Athletica, a posebice dobrog na domaćem terenu. Bili smo bolja momčad, a da nismo primili pogodak u samoj završnici pobjeda je mogla biti i izraženija”, izjavio je Rakitić nakon ogleda u kojem se još jednom potvrdio kao iznimno bitan igrač veznog reda Barceloninog sastava.

https://vine.co/v/ie5IHltHDaA

Njegova asistencija iz 18. minute za uvodno vodstvo gostujućeg sastava dvanaesta mu je za klub od kada na klupi sjedi Luis Enrique. Čini ga to najboljim asistentom u konkurenciji svih Barceloninih veznih nogometaša. Ove sezone asistirao je suigračima za četiri gola.