Sada je i brazilska legenda najavila kandidaturu za predsjednika Fife

Zico smatra da može promijeniti stanje u toj organizaciji

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Legendarni brazilski nogometaš, sada 62-godišnji Zico, najavio je kandidaturu za predsjednika Fife. Novi čelnik te organizacije birat će se na izvanrednom izbornom kongredu u prosincu, nakon što je dosadašnji predsjednik Fife Sepp Blatter stavio mandat na raspolaganje.

Podsjetimo, Fifa se nalazi u najvećem korupcijskom skandalu u svojoj povijesti. Zico smatra da nešto može promijeniti: “Tužno je vidjeti što se sada događa u nogometu i tu svu korupciju. Naporan rad svih drugih ljudi je upropašten pa smatram da je moja dužnost iskoristiti svoje iskustvo i znanje i kandidirati se za predsjednika”, prenosi njegovu izjasvu BBC.

Policija u Blatterovom uredu

Napomenimo još da je u srijedu švicarska policija posjetila središte Međunarodne nogomtne federacije (Fifa) u Zürichu kako bi prikupili podatke vezane uz dodjelu domaćinstava za Svjetska prvenstva u Rusiji (2018.) i Kataru (2022.). Prema pisanju Guardiana tijekom ove racije policija je uzela materijale iz ureda predsjednika Seppa Blattera i generalnog tajnika Jereomea Valckea koji se našao pod povećalom zbog 10 milijuna dolara koje ne Južnoafrička Republika navodno uplatila na račun bivšeg potpredsjenika Fife Jacka Warnera kako bi im dodijelio glas.