Šuker komentirao napad huligana na HNS, kaže da ga (kao Hrvata) boli što smo poslali lošu sliku u svijet

Predsjednik HNS-a nezadovoljan je reakcijom države na napad

09.04.2015., Plitvicka jezera – Konferencija za medije Davora Sukera, Damira Vrbanovica i Vladimira Ivete u sklopu radionice Hrvatskog nogometnog saveza. Davor Suker, predsjednik HNS-a. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prokomentirao je napad na izaslanstvo HNS-a na odmorištu Zir dok je putovalo na sastanak u Split i rekao da takvi događaji svijetu šalju ružnu sliku Hrvatske i da treba pitati državu zašto se oglušila.

“Zgrožen sam! Ako izbornik Kovač ne može popiti kavu i pojesti sendvič na odmorištu, kakva smo mi to turistička zemlja?”, prenosi Večernji list izjavu koju je Šuker dao u Slavonskom Brodu, gdje je na bio na svečanosti obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije.

“Dali smo ružnu sliku Hrvatske prema svijetu i to me boli kao Hrvata. Prije toga ubila nas je ona Uefina kazna jer smo htjeli imati prekrasnu atmosferu na Poljudu, pun stadion”, rekao je Šuker, koji je nezadovoljan reakcijom hrvatske vlasti.

“Od 2011. do danas Platini je poslao nekoliko pisama tadašnjem hrvatskom predsjedniku Josipoviću, premijeru Milanoviću i i njegovoj prethodnici Jadranki Kosor. Dali su nam iz Vijeća Europe 35 preporuka i 28 uvjeta koje bismo trebali ispuniti kako bi pomogli nogometu. Volio bih čuti njihov odgovor na pitanje zašto su se svi oglušili”, rekao je.

Šuker je izjavio da podržava inicijativu o izmjenama Kaznenog zakona za izgrednike na stadionima, prenosi Večernji list.