Svi hvale Kalinića, a neki tvrde da je među najboljim napadačima u Europi

Nakon susreta u Europskoj ligi Fiorentinu čeka derbi s prvakom Juventusom

FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativci Milan Badelj i Nikola Kalinić imali su veliku ulogu u prvenstvenoj pobjedi Fiorentine nad Udineseom (3-0). Međutim, gol koji je pao poslije udarca bivšeg Dinamova veznjaka i dalje je predmet rasprava. Badelj je, naime, u 26. minuti s dvadesetak metara poslao loptu prema golu, a ona se na putu odbila od Kalinića te je završila u mreži. Mediji su kao strijelca navodili Kalinića, ali je na službenoj stranici Serie A on pripisan Badelju. Svoje viđenje tko je strijelac gola ima i trener Paulo Sousa.

Spreman za Europsku ligu

“Gol je trebao biti pripisan Kaliniću. Jasno je da je promijenio smjer lopte”, smatra Sousa. Osvrnuo se na ozljedu koju je hrvatski napadač zaradio krajem utakmice.

“Bedreni mišić je malo otečen, ali nema brige. Zaigrat će u četvrtak”, poručio je trener svjestan koliko mu je važan Kalinić u zadnjem dvoboju grupne faze Europske lige gdje će im protiv Belenensesa trebati bod za prolazak dalje.

Kalinić je trenutno treći strijelac talijanskog prvenstva s devet golova (ako mu se izuzme ovaj posljednji koji je pripisan Badelju), a njegova forma veseli sve u klubu.

“Snažan je i jako nam je važan”, rekao je njegovi suigrač Gonzalo Rodriguez, dok je sportski direktor Daniele Prade poručio sljedeće:

“U ovom trenutku odlučuje utakmice te je jedan od najboljih napadača u Europi. Željan je golova i puno se žrtvuje za momčad”, kazeo je Prade. Nakon susreta u Europskoj ligi Fiorentinu čeka derbi s prvakom Juventusom.