Treneri složni u ocjeni derbija i tvrde da je bilo užitak igrati pred punim tribinama

'Prije nam je trebalo 7-8 utakmica da bi skupili 25 tisuća gledatelja'

12.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Derbi utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk u prvom kolu MAXtv Prve lige. Trener Hajduka Damir Buric. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Derbi Dinama i Hajduka završio je bez pobjednika. Nakon utakmice više razloga za veselje imao je Damir Burić jer je nejgova momčad prvi put nakon 1.12.2013. ostala neporažena na Maksimiru.

Derbi opravdao ime

“Derbi je opravdao ime. Bila je ovo prava utakmica. Zanimljiva i puna tempa. Bio je užitak igrati pred ovom publikom. Znali smo da je Dinamo jak, ali smo vidjeli jedan mladi Hajduk, dobro organiziran. Rezultat je pošten”, rekao je Burić nakon utakmica, javlja Goal.com.

Ovako izgledaju pune tribine na Maksimiru

Fotogalerija: Pune maksimirske tribine

“Dinamo nam nije dopustio da igramo. Oni imaju brze igrače i morali smo biti pametni. Žao mi je što u nastavku nismo uspjeli učiniti ono što smo htjeli i u napadu i u obrani. Nisam uopće sretan jer želim dobiti utakmicu u koju ulazim”, dodao je Burić.

Krznar složan s Burićem

Privremeni trener Dinama Damir Krznar, koji je kao i njegov kolega iz Hajduka upisao debi u prvoj HNL, složio se s Burićem u ocjeni derbija.

“Bila je lijepa atmosfera. Pun stadion, tempo je bio na nivou bez obzira na vrućinu. Hajduk je bio odlično organiziran i stvorio je blok na svojoj polovici. Poveli su, ali mi smo se konsolidirali i izjednačili. Iako smo u nastavku imali inicijativu, storili smo svega dvije-tri prilike”, dodaje Krznar.

“Što se tiče publike ovo je bilo otvaranje sezone je bilo kao iz snova. Prije nam je trebalo 7-8 utakmica da bi skupili 25 tisuća gledatelja”, poručio je Krznar.