U dvoboju dviju momčadi s vrha ljestvice Real je svladao Celtu 3-1

Real je ovom pobjedom prekinuo Celtin niz od 13 ligaških utakmica bez poraza

Real Madrid's Costa Rican goalkeeper Keylor Navas (L) stops a ball near Celta Vigo's forward Iago Aspas  during the Spanish league football match Celta Vigo vs Real Madrid CF at the Balaidos stadium in Vigo on October 24, 2015.  AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Luka Modrić odigrao je 80. uvodnih minuta za madridski Real u 3-1 pobjedi protiv Celte u derbi-ogledu 9. kola španjolskog prvenstva koji je ponudio dobar nogomet i promovirao sastav Rafaela Beniteza u samostalnog lidera ljestvice.

Strijelci za Real bili su Cristiano Ronaldo u 8. minuti i Brazilac Danilo u 23. minuti, da bi rezultat pet minuta prije kraja osnovnih 90 minuta smanjio Nolito i to u trenucima kada je domaćin ogleda imao na travnjaku igrača manje (Cabral 57.). Sedmi mu je to gol u devet prvenstvenih ogleda, a Celta igrača s takvim učinkom nije imala još od 1956. godine (Mauro).

Konačnih 3-1 postavio je Marcelo u petoj minuti produžetka utakmice. Mateo Kovačić bio je na klupi Realovog sastava, no u ovom ogledu, u kojem se obranama istaknuo Keylor Navas, nije ulazio u igru. Real je ovom pobjedom prekinuo Celtin niz od 13 uzastopnih utakmica bez ligaškog poraza, njihov takav drugi najdulji u povijesti kluba.

Real ispred Celte i Barcelone

U kasnijem subotnjem terminu sastaju se još Granada – Betis, Sevilla – Getafe i Malaga – Deportivo.

Nakon nepotpunog 9. kola Real je u vodstvu s 21 bodom. Celta Vigo je druga s 18 bodova, koliko ima trećeplasirana Barcelona s utakmicom manje.