Valencia razbila Celtu u Vigu i napredovala na šesto mjesto na tablici

U subotu su na rasporedu još četiri utakmice u prvoj španjolskoj ligi

Valencia's forward Paco Alcacer (R) scores a goal past Celta Vigo's goalkeeper Sergio Alvarez during the Spanish league football match RC Celta de Vigo vs Valencia CF at the Balaidos stadium in Vigo on November 7, 2015.
FOTO: AFP

Nogometaši Valencije s uvjerljivih 5-1 (2-1) slavili su na gostovanju kod Celte Vigo u utakmici 11. kola španjolskog prvenstva.

‘Šišmiši’ su do nogu potukli donedavno vodeću momčad španjolske Primere, iako je do 45. minute rezultat bio izjednačen. Paco je doveo goste u vodstvo u 13. minuti, a u 24. je izjednačio Augusto Fernandez. Valenciji je prednost uoči poluvremena u 45. minuti donio Parejo.

U nastavku su se gosti razgoropadili. Paco je u 46. minuti iskoristio pogrešku domaće obrane i svojim drugim pogotkom povisio na 3-1. Potom je Parejo došao do svog drugog gola u 64. minuti, čime je Valencia povela 4-1. Konačnih 5-1 u 79. minuti postavio je Mustafi.

Još četiri subotnje utakmice

Pobjedom se Valencia uzdigla do šestog mjesta s 18 bodova, dok je Celta Vigo ostala na trećem mjestu s 21 bodom, tri manje od vodećeg dvojca Real Madrid i Barcelone, koji će svoje utakmice 11. kola odigrati u nedjelju.

U subotu su na rasporedu još četiri utakmice: Levante – Deportivo (18,15 sati), Eibar – Getafe (20,30), Rayo Vallecano – Granada (20,30) i Malaga – Betis (22,05).