Večeras počinje 25. sezona HNL-a, a HNS ima posebnu poruku za navijače

U prvom kolu očekuje nas najveći derbi hrvatskog prvenstva

22.04.2015., stadion Kantrida, Rijeka – Kup Hrvatske, polufinale, uzvratna utakmica, HNK Rijeka – GNK Dinamo. Navijaci Rijeke, Armada. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Utakmicom između povratnika u Prvu ligu, Intera iz Zaprešića i Rijeke u petak u 20 sati započinje 25. sezona HNL-a. Povodom toga HNS je pozvao sve sudionike tog natjecanje na korektno ponašanje kojim bi dali svoj doprinos u stvaranju pozitivne atmosfere. Osim toga posebno su se obratili navijačima koje također pozivaju na korektno navijanje, ali ih i upozoravaju da će protiv njih biti provedene disciplinske mjere ukoliko ne budu poštivali propise.

Poruka navijačima

“Ističemo kako će se disciplinske mjere u slučajevima nedopuštenog ponašanja, poput isticanja zabranjenih simbola ili uzvikivanja uvredljivih poruka, primjenjivati poštujući propise. Nadamo se kako disciplinska tijela neće biti prisiljena poduzimati te nepopularne mjere. Hrvatski nogometni savez pokazat će NULTU stopu toleranciju prema svim nedozvoljenim oblicima ponašanja na tribinama. Nogometne tribine bez nasilja, rasizma i diskriminacije, mržnje i uvreda sigurno su zajednički interes i zadaća svih sudionika u hrvatskom nogometu”, piše u priopćenju HNS-a.

Podsjetimo, u prvom kolu očekuje nas najveći derbi hrvatskog prvensvta. U nedjelju u 19 sati na Maksimiru će se sastati Dinamo i Hajduk.