Vlašić preskočila 1.97 metara (baš kao i pobjednica) i osvojila drugo mjesto u New Yorku

U ukupnom poretku visašica Blanka Vlašić zauzima treće mjesto

Blanka Vlasic of Croatia competes in the women's high jump event at the Golden Gala, the 4th stage of IAAF Diamond League 2015 on June 4, 2015 at the Stadio Olimpico in Rome.  AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

Blanka Vlašić preskočila je 1.97 metara i osvojila drugo mjesto u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u New Yorku, na kojem je pobjedu u konkurenciji bacačica diska upisala Sandra Perković.

Najbolja hrvatska visašica je do drugog mjesto stigla preskočivši jednaku visinu kao i pobjednica Ruth Beitia, ali je tu visinu svladala u trećem pokušaju dok je Španjolka imala samo jedno rušenje na 1.97 metara. Obje su visašice neuspješne bile u pokušajima preskoka na 1.99 metara. Inače, Blanka je iz prve preskakala 1.85, 1.91 i 1.94.

Treća u ukupnom poretku

Nakon dugog odsustva zbog ozljeda za Vlašić je rezultat iz New Yorka veliki poticaj, s Beitiom sada dijeli rekord mitinga, a Španjolka je ove godine vodeća u svijetu s prekočenih 2 metra.

U poretku Dijamantne lige Vlašić je na podjeli trećeg mjesta s četiri boda. Ispred nje su Poljakinja Kamila Licwinko s pet i Beitia s osam bodova.