Vulić poslije pobjede protiv Zagreba kaže da je pogled s vrha zaista dobar

Split je pobjedom preuzeo vrh tablice na barem jedan dan

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Splita pobijedili su Zagreb s 3-0 (2-0) u prvoj utakmici 5. kola Prve HNL, odigranoj u petak pred oko 500 gledatelja u Parku mladeži. Split je na taj način, barem na jedan dan, preuzeo vrh prvoligaške ljestvice od zagrebačkog Dinama koji će u subotu (21 sati) u derbiju kola na Maksimiru ugostiti Rijeku.

Pobjedom protiv Zagreba 3-0 nogometaši Splita preuzeli su vrh ljestvice, barem privremeno dok Dinamo i Rijeka u subotu u 21 sat ne odigraju derbi.

“Bila je to dobra utakmica, naše dobro prvo poluvrijeme, ali nisam zadovoljan drugim polvuremenom. Poslije gola Bagarića ipak je bilo puno lakše, na koncu realan rezultat protiv kvalitetnog i dobrog Zagreba”, rekao je Zoran Vulić nakon utakmice. Njegova momčad je u prvih pet kola pobijedila u tri utakmice, dok je u dvije upisala remi.

Split-Zagreb 3-0

Derbi s Dinamom

“Dobiti Zagreb s 3:0 me svakako zadovoljava, ali nismo trebali pustiti protivniku da dođe do zraka. I ranije nam se, protiv Lokomotive i Osijeka, događalo da ne zabijemo treći gol i mirno privedemo utakmicu, već nam protivnik radi probleme u utakmici u kojoj smo bolji. Ta nam se poluvremena ne smiju događati ako želimo nešto ozbiljnije. No, pogled s vrha zaista je dobar, da smo na dnu ja vjerojatno ne bih ni bio tu”, kaže je Vulić.

“Posebno sam zadovoljan jer protiv Zagreba nije lako igrati, to su sve rekao bih ne vrhunski, ali pravi, školovani igrači. Treba biti iskren i pošten, pa to reći. To je ekipa koju guštam gledati na terenu, bez obzira što sam na protivničkoj klupi”, završio Vulić kojeg sljedeću subotu čeka gostovanje, i to ono najteže, protiv Dinama na Maksimiru.