Vulić tvrdi da proslava campeones, a ne šampioni, dovoljno govori o Dinamu

Dinamo želi podići Rabuzinovo sunce koje im posljednje dvije godine izmiče

22.04.2105., Split – Uzvratna utakmica polufinala Kupa hrvatske u nogometu izmedju RNK Split i HNK Hajduk u Parku mladezi. Zoran Vulic, trener RNK Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama i Splita u srijedu će s početkom u 20 sati na Maksimiru započeti utakmicu finala Kupa. Dvoboj su najavili treneri, sa strane domaćina Zoran Mamić i gostujući Zoran Vulić.

Dinamo je već proslavio naslov državnih prvaka u sezoni bez ligaškog poraza, no, jasno je, itekako je željan podići Rabuzinovo sunce koje im posljednje dvije godine izmiče. Lani je, podsjetimo, slavila Rijeka, godinu prije nje Hajduk.

Mamiću je želja dvostruka kruna

– Čeka nas borba za trofej koji nakon dvije neuspješne sezone želimo vratiti u Maksimir. Želimo odigrati dobru utakmicu, nastaviti niz koji imamo i pobjedom osvojiti duplu krunu te tako sjajno zaokružiti odličnu sezonu – rekao je Mamić i posvetio se analizi protivnika:

– Po meni imaju jako dobru ekipu i pojedince, ali na njihovu žalost zadnjih par kola nisu pokazali vrijednost koju sigurno imaju. Ipak, Kup je natjecanje u kojem je sve moguće što je opće poznato. Sjetite se samo kako smo se mi izvukli na početku sezone… Moramo biti pravi, imati pristup kakav treba i onda možemo slaviti.

Henriquez ide u Čile

Mamić je potvrdio i da u nadolazećoj utakmici neće moći računati na kapetana Domagoja Antolića, zatim Marija Musu i da će vrata braniti Antonijo Ježina. Nakon utakmice za Dinamo slijede mini pripreme u Rovinju koje, pak, preskaču Angelo Henriquez i neki mladi igrači:

– Angelo već u četvrtak leti u Čile i priključuje se reprezentaciji. Čileanski savez nas je molio da ga pustimo što je ranije moguće, njemu je velika želja igrati Copa Ameriku i dali smo mu dopuštenje. U Rovinj neće ići niti neki mladi igrači koji će ostati tu i trenirati s B momčadi koja za vikend ima bitnu utakmicu.

Vulić najavljuje borbu

S druge strane, Split nikada nije podigao trofej namijenjen najboljem. O nadolazećoj utakmici Vulić kaže:

– Dinamo je objektivno kvalitetniji, ali igra se jedna utakmica. Favoriti su puno puta gubili finale, zašto i mi ne bismo pokušali napraviti sličan podvig. Ako budemo koncentrirani, disciplinirani, borbeni i ako budemo željeli pobjedu, onda im se možemo suprotstaviti.

Vulić također prokomentirao Dinamovu momčad te je dodao kako je svjestan koliko kvalitetne igrače imaju.

– Radi se o momčadi koja naslove slavi pjesmom ”Campeones, campeones’, a ne ‘šampioni, šampioni’. Kada to vidite, jasno je o kakvoj se ekipi radi. Osim stranaca, , imaju i sjajne mlade igrače – rekao je Vulić pa je posebno istakmcuo Ćorića i Pjacu.