Zvonimir Boban smatra da je legendarnom talijanskom nogometašu krajnje vrijeme za mirovinu

"Žao mi je, ali mislim da je toga i sam svjestan", rekao je Boban

06.07.2011.,Zagreb - Zvonimir Boban s prijateljem na  terasi svog restoran u Gajevoj ulici.
Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban poznat je kao komentator bez dlake na jeziku. Trenutno radi kao analitičar na talijanskom Sky Sportsu, a njegove ocjene često izazivaju veliku pažnju na Apeninskom poluotoku.

U jednom od svojih posljednjih komentara Boban se dotaknuo legendarnog Francesca Tottija. Kapetan Rome i dalje ne želi u mirovinu iako ima 39 godina, a ove sezone se borio s ozljedom zadnje lože zbog koje je skupio samo pet nastupa u Seriji A.

“I sam je svjestan”

“Totti više ne može igrati ozbiljan nogomet u Seriji A. Žao mi je, ali mislim da je toga i sam svjestan. Nakon posljednje ozljede i svega što je prošao, mislim da je to kraj”, istaknuo je Boban.

Tottijev ugovor istječe na kraju aktualne sezone, ali on zasad ne spominje mogućnost odlaska u mirovinu. Cijelu seniorsku karijeru ovaj je nogometaš proveo u redovima Rome s kojom je jednom bio talijanski prvak, a dvaput osvojio Kup. S talijanskom reprezentacijom, za koju je odigrao 58 utakmica, osvojio je naslov svjetskog prvaka 2006. godine.