Isprobali smo recepte za 3 ukusna i zdrava obroka. Trebalo nam je samo 15 minuta pripreme za svaki
Idealni su za dane u kojima se suočavamo s nedostatkom vremena i kulinarske inspiracije
Maksimalno ispunjena to do lista često nas dijeli od kvalitetnih i nutritivno bogatih obroka pa se često nađemo u situaciji da ručamo, užinamo ili večeramo nešto što nam prvo padne pod ruku. To istovremeno ne bude baš najzdravija opcija, a i zasiti nas samo na trenutak zbog čega nas kruljenje u želucu nerijetko nastavlja pratiti kroz ostatak dana. Kako bismo doskočili kulinarskoj nespremnosti u takvim i sličnim trenucima, u ovom smo vam gastro editorijalu odlučili predstaviti tri recepta za obroke koji se mogu pripremiti u svega 15 minuta.
Osim brze, praktične i jednostavne pripreme, dodatna prednost je i nutritivna vrijednost korištenih namirnica koje smo zato i odabrali iz asortimana brenda Ledo. Primjerice, njihovi već dobro znani riblji štapići i riblji filet u hrskavoj panadi od 100 posto fileta izvor su proteina, vitamina B12 i omega-3 masnih kiselina, a pripremaju se brzo i jednostavno u pećnici. S druge strane, Ledo je nedavno predstavio nove unaprijed začinjene Veggie Love mješavine koje su također nutritivno bogate. Pripremaju se jednostavno u tavi te su gotove za samo šest do osam minuta. Pripremljeni obroci stoga mogu poslužiti kao odlična ideja za ručak, večeru ili užinu – vrlo su praktični i za spakirati u posudu i ponijeti na posao, faks ili u školu.
Provansa s ribljim štapićima od 100 posto fileta
Sastojci za dvije osobe:
- 400 g Ledo Veggie Love začinjene mješavine Provansa
- 450 g Ledo ribljih štapića od 100 posto fileta
- 250 g grčkog jogurta
- 1 manji limun
- 1 češanj češnjaka
- lišće peršina
- sol i papar
- sušena korica limuna
- maslinovo ulje
Priprema: Ledo Veggie Love začinjenu mješavinu Provansa pirjati u tavi s malo vode, na laganoj vatri oko osam minuta te pred kraj dodati žlicu maslinovog ulja. Dobro je imati na umu da je mješavina već začinjena stoga dodatne začine nije potrebno dodavati. Ledo riblje štapiće prema uputama ispeći u pećnici, sve dok ne poprime zlatnožutu boju. Sa strane u posudi napraviti umak od grčkog jogurta, sitno sjeckanog lišća peršina, češnjaka i limunovog soka. Začiniti po želji sa soli, paprom i naribanom sušenom limunovom koricom. Umak dobro promiješati i servirati uz toplo povrće i riblje štapiće.
4 godišnja doba s curry rižom
Sastojci za dvije osobe:
- 150 g basmati riže
- 400 g Ledo Veggie Love začinjene mješavine 4 godišnja doba
- 3 žličice curry začina
- 1 manja glavica salate ili miks povrtnih salata
- maslinovo ulje i kokosovo ulje
- sol, papar i kajenski papar
Priprema: Ledo Veggie Love začinjenu mješavinu 4 godišnja doba pirjati u tavi s malo vode oko osam minuta, na laganoj vatri, a pred kraj dodati žlicu kokosovog ulja i prstohvat kajenskog papra. Dobro je imati na umu da je mješavina već začinjena stoga velike količine dodatnih začina nije potrebno dodavati. U zasebnoj posudi skuhati basmati rižu prema uputama te tijekom kuhanja u rižu dodati curry začin. Pripremljenu curry rižu servirati uz povrtnu mješavinu, a sa strane poslužiti još i povrtnu zelenu salatu začinjenu po želji.
Gurman s paniranim ribljim 1oo posto filetom na posteljici od palente
Sastojci za dvije osobe:
- 4oo g Ledo Veggie Love začinjene mješavine Gurman
- 240 g Ledo ribljeg fileta od 100 posto fileta u hrskavoj panadi
- 150 g palente
- 100 ml pelata ili 5 svježih rajčica
- 1 žlica senfa
- maslinovo ulje
- mediteranski začini – origano, bosiljak, ružmarin
- sol i papar
Priprema: Lego Veggie Love začinjenu mješavinu Gurman pirjati u tavi s malo vode oko osam minuta, na laganoj vatri, a pred kraj dodati žlicu maslinovog ulja. U pećnici prema uputama ispeći Ledo riblje filete u hrskavoj panadi. Potom u zasebnoj posudi skuhati palentu, posoliti, popapriti te pred kraj kuhanja dodati žlicu maslinovog ulja. Pelate ili svježe rajčice prokuhati s malo soli i papra, izmiksati ih te dodati senf i mediteranske začine po želji. Umak od rajčice ohladiti te ga servirati uz tople riblje filete i povrtnu mješavinu.
Dobar tek!
Food styling: Barbara Jazvić i Ana Galić (Studio ONNE)
Fotografija: Marko Miščević
Hvala trgovinama Oko stola i Lesnina na ustupljenim proizvodima za opremanje seta.
Sadržaj nastao u suradnji s Ledo plus d.o.o.