Još uvijek se stignete ukrcati na veganuary. Ovaj recept s kiselim kupusom sigurno će vam se dopasti
Dala nam ga je Anita Pocrnić s Instagram profila @anitasjourney_
Prije točno godinu dana detaljnije smo vam predstavili rastući fenomenom veganuaryja. Ako za taj pokret još nikad niste čuli, evo kratkog pojašnjenja; riječ je o izazovu koji poziva što više ljudi da isprobaju veganstvo u siječnju (eng. vegan + january = veganuary). Cilj je da što više ljudi proba veganstvo i istraži njegove dobrobiti za život, dok u isto vrijeme u tih mjesec dana svi ti ljudi naprave značajne promjene za okoliš i svijet. U tom duhu, i mi vam danas donosimo prijedlog jednog veganskog recepta.
S nama ga je podijelila Anita Pocrnić s Instagram profila @anitasjourney_, a ovo je jelo podsjeća na miris djetinjstva, odnosno ličko tradicionalno jelo s čvarcima koje je njena baka stalno radila. Umjesto mesa, koristila je Stellinu kobasicu, među veganima već godinama kultni proizvod domaćeg brenda Annapurna. Recept ne može biti jednostavniji, a mi vam ga donosimo u nastavku i ohrabrujemo da ga što prije probate.
Domaća palenta, kiseli kupus i Stellina kobasica
Sastojci (za 2 osobe)
- 300 g palente
- 1 Stellina kobasica (Annapurna)
- Kiseli kupus po želji
- 2 češnja češnjaka
- Sol i papar
- veganski maslac (opcionalno)
Priprema
1. Skuhati palentu (Anita radi prema omjeru je 1 kg palente na 3 litre zasoljene vode)
2. Dinstati češnjak, dodati Stellinu kobasicu te kiseli kupus. Prodinstati kupus. Otopiti maslac ako ga koristite.
3. Palentu preliti maslacem i staviti dinstani kupus i kobasicu, a možete dodati još nešto prema vlastitom ukusu.