FOTO: Aleksandar Selak

Od azijske hrane do tapasa. Ovo su 3 restorana u Zagrebu u kojima možete ručati jako povoljno

U jednom od njih može vam se posrećiti toliko da račun uopće ne morate platiti

Gastro tema

Od azijske hrane do tapasa. Ovo su 3 restorana u Zagrebu u kojima možete ručati jako povoljno

U jednom od njih može vam se posrećiti toliko da račun uopće ne morate platiti

FOTO: Aleksandar Selak

Redovito objedovanje vani u Hrvatskoj nije bila praksa ni prije posljednjeg velikog vala inflacije. Za razliku od većine drugih zemlja Europske unije, kod nas je uvriježeno da se na ručak ili večeru u restorane odlazi kad je kakva posebna prigoda. Razlog nije taj što Hrvati toliko vole kuhati svoje obroke, već taj što si restorane uglavnom ne mogu priuštiti. I dok nas ugostitelji uvjeravaju da su im i ove nove, povišene cijene jedva isplative, ostaje činjenica da odlazak na dobar ručak ili večeru predstavljaju svojevrsni luksuz. Imajući u upravo to u vidu, neki su restorani odlučili uvesti različite akcije kako bi privukli goste natrag. U nastavku izdvajamo tri restorana koji vam nude, po našem mišljenju, doista odličnu vrijednost za novac.

Beštija

Gdje: Masarykova 11/1
Što nude: Od ponedjeljka do petka, od 11 do 16 sati, ovdje ćete moći naručiti tzv. set meni. Radi se o tri slijeda jela (predjelo, glavno jelo i desert), koji se mijenjaju na dnevnoj bazi. Za vrijeme našeg posjeta, za predjelo se moglo birati između tatarskog bifteka, juhe od bundeve i kozica s miso maslacem, za glavno jelo između rižota od gljiva, ramsteka s pire krumpirom, ragua od srne s papardellama i salate od šenona, dok se za desert nudio crème brûlée s Baileysom.
Cijena: 20 €

Tatarski biftek s prženom ljutikom, confit puréeom od žumanjaka Marko Miščević

Sol

Gdje: Trg bana Jelačića 9
Što nude: Od ponedjeljka do petka, od 12 do 16 sati, na ovoj iznimno popularnoj adresi nudi se meni sa šest tapasa za dvije osobe. Na aktualnom se meniju tako nalaze tapasi profiteroli roast beef, zagrebački katsu sando, pastrva s ukiseljenom gorušicom, kroketi od kozica i sušenih rajčica te kolač od skute i kruške u vinu, odnosno cannelle od naranče s rogačem.
Cijena: 36 €

Marinirana tuna Aleksandar Selak

Purple Monkey

Gdje: Tomašićeva 6
Što nude: U ovom restoranu azijske kuhinje nećete pronaći fiksne menije na akciji, ali ćete zato baš svakog dana ondje, između 17 i 20 sati, prije nego što platite račun, moći baciti kockicu s kojom možete osvojiti sve od potpuno podmirenog računa, preko pola podmirenog računa pa do besplatnih pića ili deserta. Osim toga, srijedom od 16 do 23 sata za cijenu od 22 eura po osobi možete uživati u neograničenim količinama svih vrsta gyoza.
Cijena: Varijabilna

Dan Dan noodles Aleksandar Selak