Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Velika vijest

Velika vijest Nakon rovinjskog, iduće se godine otvara zagrebački Cap Aureo. Iza njega će također stajati Jeffrey Vella

Nalazit će se na posljednjem katu hotela Westin

17.01.2018., Zagreb - Chef Jeffrey Vella priprema jelo od korabice i oslica u restoranu Barbieris. Jeffrey Vella."nPhoto: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL

Upravo je potvrđena vijest o kojoj se u hrvatskim gastronomskim kuloarima ispod glasa priča već neko vrijeme. Nakon rovinjskog, iduće se godine otvara zagrebački Cap Aureo, iza kojeg stoji hrvatsko-malteški chef Jeffrey Vella. Kako prenosi portal Kult plave kamenice, drugi Cap Aureo trebao bi se otvoriti 2024. u zagrebačkom hotelu Westin, na sedamnaestom katu. Dotrajali Westin uskoro bi trebao krenuti u proces temeljite renovacije, a grupacija Maistra planira ga pretvoriti u jedan od najluksuznijih hotela u Zagrebu.

Podsjećamo, prvi Cap Aureo nalazi se u sklopu rovinjskog Grand Park hotela, koji je također u vlasništvu Maistre, a unatoč tome što iz nepoznatog razloga još uvijek nema Michelinovu zvjezdicu, među poznavateljima scene slovi za ponajbolji hrvatski restoran. Chef Vella radio je, između ostalog, kao chef kuhinje Hotela Esplanade, u Oranžu i Barbieri’su, a danas se u Cap Aureu bavi istraživanjem krajnjeg dosega mikrolokalnih namirnica.