Velika vijest

Nakon rovinjskog, iduće se godine otvara zagrebački Cap Aureo. Iza njega će također stajati Jeffrey Vella

Nalazit će se na posljednjem katu hotela Westin

17.01.2018., Zagreb - Chef Jeffrey Vella priprema jelo od korabice i oslica u restoranu Barbieris. Jeffrey Vella."nPhoto: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL

Upravo je potvrđena vijest o kojoj se u hrvatskim gastronomskim kuloarima ispod glasa priča već neko vrijeme. Nakon rovinjskog, iduće se godine otvara zagrebački Cap Aureo, iza kojeg stoji hrvatsko-malteški chef Jeffrey Vella. Kako prenosi portal Kult plave kamenice, drugi Cap Aureo trebao bi se otvoriti 2024. u zagrebačkom hotelu Westin, na sedamnaestom katu. Dotrajali Westin uskoro bi trebao krenuti u proces temeljite renovacije, a grupacija Maistra planira ga pretvoriti u jedan od najluksuznijih hotela u Zagrebu.

Podsjećamo, prvi Cap Aureo nalazi se u sklopu rovinjskog Grand Park hotela, koji je također u vlasništvu Maistre, a unatoč tome što iz nepoznatog razloga još uvijek nema Michelinovu zvjezdicu, među poznavateljima scene slovi za ponajbolji hrvatski restoran. Chef Vella radio je, između ostalog, kao chef kuhinje Hotela Esplanade, u Oranžu i Barbieri’su, a danas se u Cap Aureu bavi istraživanjem krajnjeg dosega mikrolokalnih namirnica.