FOTO: Marko Miščević

Official Salmon Deli novi je zagrebački riblji restoran specijaliziran za losos. Bili smo tamo i probali nekoliko jela

Nalazi se u sklopu hotela Zonar na adresi Trg Krešimira Ćosića 9

Novo mjesto

Official Salmon Deli novi je zagrebački riblji restoran specijaliziran za losos. Bili smo tamo i probali nekoliko jela

Nalazi se u sklopu hotela Zonar na adresi Trg Krešimira Ćosića 9

FOTO: Marko Miščević

Svoja je vrata nedavno otvorio novouređeni hotel Zonar koji se naziva i predstavnikom novog, modernog koncepta hotelijerstva u Zagrebu. Već sve znamo o vrhu i bazenu, a sada se u njegovom podnožju otvorio i Official Salmon Deli, restoran specijaliziran za riblja jela, odnosno, uglavnom ona s – lososom.

Marko Miščević
Marko Miščević

Jelovnik u dva dijela

Iza menija stoji Jeffrey Vella, gastronomski direktor Maistra grupe koji je i osmislio novi gourmet koncept hotela Zonar. On se temelji na kreativnim, ukusnim i zdravim delicijama poput onih s menija novootvorenog Official Salmon Delija, a njegova je posebnost i eat in or take out koncept. To znači da postoji meni koji je moguće konzumirati u samom deli shopu te jela koje je moguće kupiti za van.

Na eat in meniju se nalaze jela poput domaćeg gravlaxa od lososa s kroasanom i wasabi jogurtom, quichea sa šparogama, lososom i domaćim feta sirom ili club sendviča s dimljenim lososom. Mi smo kušali sušeni losos obogaćen ukiseljenom ciklom i jogurtom od cikle koji je zadivljujuće izgledao na tanjuru, a po okusu bio jednako osvježavajuć i slan. Probali smo i laksu od lososa s bezglutenskim rezancima, mladim lukom, kokosovim mlijekom i limunskom travom i zaključili da je ovo ultimativni primjer ukusnog, ali zdravog comfort fooda.

Sušeni losos mariniran u cikli s ukiseljenom ciklom i jogurtom od cikle, 10 € Marko Miščević
Laksa od lososa s bezglutenskim rezancima, mladim lukom, kokosovim mlijekom i limunskom travom, 14 € Marko Miščević

Što se tiče hrane za van, ovdje se mogu pronaći malo drugačija jela od uobičajenih. Umjesto teške i kalorične hrane, Official Salmon Deli nudi probrane i kreativne kombinacije okusa poput lososa glaziranog medom i sa sjemenkama korijandera ili kvarnerske hame marinirane ciklom i divljim komoračem koja nas je osvojila zbog svježine limunske korice koja podiže cijelo jelo. Probali smo i gravlax sa smrekom, ginom, cvjetovima ruže i paprom koji nas je sastojcima i okusom podsjetio upravo na neki – koktel.

Kvarnerska hama marinirana s ciklom i divljim koromačem, 18 € Marko Miščević
Gravlax sa smrekom, ginom, cvjetovima ruže i timut paprom, 14 € Marko Miščević

Na jelovniku se nalazi i nekoliko deserata poput toplih valfa s jagodama i šlagom, krafna punjenih kremom od vanilije i kolača od od limete, lokalnog sira, bijele čokolade i hrskavog korijandera, a mi smo testirali posljednju opciju. Nije revolucionaran okus, ali svidjet će se svim ljubiteljima cheesecakea pa smo i mi zadovoljni završili naš posjet.

Kolač od limete i lokalnog sira, bijele čokolade i hrskavog korijandera, 6 € Marko Miščević

Brunch vikendom

Uz gotova jela za van moguće je kupiti i delikatese kao što su talijanska tjestenina i passata, fini džemovi i maslinovo ulje. Dostupna su i pića, a ponuda uključuje opcije kao što su Barel Aged Gin, Old Pilots Vodka, Billecart Salmon Rose Brut Champagne i Laurent Perrier Alexandra Rose. Osim tijekom radnih dana, Official Salmon Deli nudi i opciju bruncha uz DJ-a svake subote i nedjelje od 11 do 14 sati. Za brunch koji uključuje dva jela s menija, čašu pjenušca i kavu treba izdvojiti 19 eura, a za onaj koji uključuje sve to i još jedan dodatni meni 24 eura. Official Salmon Deli tijekom tjedna radi od 12 do 20 sati.

Marko Miščević
Marko Miščević
Marko Miščević