Top recept

Salata od hobotnice savršen izbor za predjelo ili lagano glavno jelo

Osvježavajuća salata od hobotnice koju morate probati

FOTO: Unsplash.com

Salata od hobotnice savršen je izbor za sve ljubitelje morskih plodova. Osvježavajuća je i vrlo jednostavna za pripremu.

Salata od hobotnice

Napravite salatu od hobotnice prema našem receptu za samo sat vremena i poslužite. Sastojci su dovoljni za 6 osoba.

Sastojci:

  • 1 hobotnica (oko 1 kg)
  • 1/2 kg mladog krumpira
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice nasjeckanog lista peršina
  • sol
  • papar
  • luk – sitno narezani

Priprema:

  1. Očistite hobotnicu i operite je u hladnoj vodi.
  2. Stavite kuhati vodu u veliki lonac i kada voda zakuha stavite kuhati hobotnicu. Kuhajte je oko sat vremena, dok ne omekša. Provjerite je li hobotnica kuhana tako da vilicu zabodete u najdeblji dip kraka. Ako vilica lagano klizi u krak znači da je hobotnica kuhana.
  3. U drugoj posudi stavite kuhati krumpir. Operite krumpir i u vodu dodajte prstohvat soli. U hladnu vodu stavite kuhati krumpir. Kuhajte ga oko 15 minuta. Procijedite i ostavite da se ohladi. Krumpir narežite na kockice.
  4. Kada je hobotnica kuhana, izvadite je iz lonca i ostavite da se dobro ohladi. Narežite je na komadiće. Pomiješajte hobotnicu, krumpir, mljeveni češnjak. luk i peršin.
  5. U zasebnoj posudi napravite dresing za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra.
  6. Dobiveni dresing za salatu od hobotnice prelijte preko hobotnice, krumpira, češnjaka, luka i peršina. Neka se svi sastojci dobro sjedine i ostavite salatu u hladnjaku na minimalno sat vremena.

Salata je najbolja kada se neko vrijeme hladi kako bi se okusi u potpunosti stopili. Prije posluživanja salatu pokapajte s maslinovom ulje i još začinite prema želji. ukrasite peršinom i poslužite.

Uživajte u svakom zalogaju ove ukusne salate od hobotnice.