Top recept
Salata od hobotnice savršen izbor za predjelo ili lagano glavno jelo
Osvježavajuća salata od hobotnice koju morate probati
Salata od hobotnice savršen je izbor za sve ljubitelje morskih plodova. Osvježavajuća je i vrlo jednostavna za pripremu.
Salata od hobotnice
Napravite salatu od hobotnice prema našem receptu za samo sat vremena i poslužite. Sastojci su dovoljni za 6 osoba.
Sastojci:
- 1 hobotnica (oko 1 kg)
- 1/2 kg mladog krumpira
- 3 češnja češnjaka
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice nasjeckanog lista peršina
- sol
- papar
- luk – sitno narezani
Priprema:
- Očistite hobotnicu i operite je u hladnoj vodi.
- Stavite kuhati vodu u veliki lonac i kada voda zakuha stavite kuhati hobotnicu. Kuhajte je oko sat vremena, dok ne omekša. Provjerite je li hobotnica kuhana tako da vilicu zabodete u najdeblji dip kraka. Ako vilica lagano klizi u krak znači da je hobotnica kuhana.
- U drugoj posudi stavite kuhati krumpir. Operite krumpir i u vodu dodajte prstohvat soli. U hladnu vodu stavite kuhati krumpir. Kuhajte ga oko 15 minuta. Procijedite i ostavite da se ohladi. Krumpir narežite na kockice.
- Kada je hobotnica kuhana, izvadite je iz lonca i ostavite da se dobro ohladi. Narežite je na komadiće. Pomiješajte hobotnicu, krumpir, mljeveni češnjak. luk i peršin.
- U zasebnoj posudi napravite dresing za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra.
- Dobiveni dresing za salatu od hobotnice prelijte preko hobotnice, krumpira, češnjaka, luka i peršina. Neka se svi sastojci dobro sjedine i ostavite salatu u hladnjaku na minimalno sat vremena.
Salata je najbolja kada se neko vrijeme hladi kako bi se okusi u potpunosti stopili. Prije posluživanja salatu pokapajte s maslinovom ulje i još začinite prema želji. ukrasite peršinom i poslužite.
Uživajte u svakom zalogaju ove ukusne salate od hobotnice.