FOTO: Marko Miščević

Ručali smo u SquareOneu kod Džamije. Imaju novi koncept i kuhaju pravi comfort food

Novi koncept restorana pokušat će pokriti više aspekata; od gableca do bruncha, a cijene su prijateljske

Gastro test

Ručali smo u SquareOneu kod Džamije. Imaju novi koncept i kuhaju pravi comfort food

Novi koncept restorana pokušat će pokriti više aspekata; od gableca do bruncha, a cijene su prijateljske

FOTO: Marko Miščević

Nikolina Antić i Ivan Teur dobro su poznata imena na zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni. Nakon što su godinama radili skupa za jednu veću grupaciju, početkom su godine dali otkaz, a već prvog veljače predstavili svoj novi projekt. Preuzeli su vodstvo SquareOnea kod Džamije, novijeg restorana i bara na Trg žrtava fašizma 1 čiji potencijal sada planiraju maksimalno iskoristiti.

Jednostavni meni i prijateljske cijene

Novi koncept SquareOne restorana pokušat će pokriti više aspekata. Za početak su krenuli s baznim jelovnikom koji se sastoji od tri do četiri predjela i peto do šest glavnih jela, redom dostupna od ponedjeljka do petka od 11 do 23 sata i subotom od 13 do 23 sata. Uz baznu kartu u ponudi imaju i dva dnevna jela (gableca) po cijeni od 7 do 10 eura, a prijateljske su cijene, rekli su nam, nešto od čega nisu željeli odstupati. Plan im je, kako smo doznali, uvijek na jelovniku imati jedan rižoto, tjesteninu, mesno, riblje i vegetarijansko jelo, odnosno kraću kartu s kvalitetnim namirnicama u dobroj izvedbi.

Posjetili smo ih tijekom radnog dana za vrijeme ručka, a budući da gotovo da i nije bilo slobodnog stola, zaključili da se kreću dobrim smjerom. Kušali smo većinu jela s jelovnika, a redom ih možemo okarakterizirati kao fini comfort food.

Tatarski (15 eura)
Kozice (8 eura)

Naše velike preporuke idu za dva predjela, klasični ručno rezani beef tartar (15 eura), te kozice u panko mrvicama na prženoj tortilji s guacamoleom, pikantnom majonezom i povrćem (8 eura) koje su nam možda i ukupno bile najbolje jelo koje smo ondje kušali. Uz navedeno, nude još i platu za dvije osobe s domaćim narescima (18 eura), a u planu je uvođenje i jednog vege predjela.

Rižoto s lješnjacima i domaći njoki su top

Kad je riječ o glavnim jelima, u prvom redu izdvajamo domaće njoke od batata s komadićima bifteka u porto demiglace umaku s kremom od gorgonzole (16 eura), a onda i rižoto s lungićem, gljivama, grana padanom, crumbleom od lješnjaka i vlasca (14 eura). Oba su jela puna okusa, njoki i riža bili su pravilno pripremljeni, i zapravo im nismo pronašli veću zamjerku. Tu je i jelo koje se u kratkom vremenu profiliralo u bestseler, sporo kuhano juneće rebro u umaku od crnog vina i povrća na pire krumpiru s mascarpone sirom (19 eura), zatim miso losos s jasmin rižom i stir fry povrćem (19 eura) te konačno pileći file u panko mrvicama s kremom od batata i salaticom (17 eura).

Njoki (16 eura)
Rižoto (14 eura)

Iako već prilično siti, ostavili smo mjesta za desert. Ne rade ga sami, već uzimaju dvije pite nama vrlo dragog Friday Pie Shopa (crumble pita od jabuke ili ona s čokoladom i bananom, po 3,9 eura), što uzevši u obzir koliko restorana pada upravo na lošim desertima jer im se nemaju vremena posvetiti, zapravo pozdravljamo. Nakon vrlo ugodnog prvog posjeta, ostaje nam još spomenuti da subotom i nedjeljom nastavljaju već uhodani brunch uz bottomless mimoze (od 10 do 13 sati po cijeni od 7 eura uz obveznu konzumaciju hrane) i DJ-a, dok je nedjeljom u ponudi klasični brunch.

Losos (19 eura)
Rebro (19 eura)
Jolene pita (3,9 eura)
Nancy pita (3,9 eura)