Gastro tema

U Bulldogu se ponovno kuha. Imaju novog chefa i novi meni, a tatarski im je odličan

Timu kultnog kafića pridružio se chef Boris Seili

Risotto s kremom od brokule, sotirani radić u miso umaku
FOTO: Aleksandar Selak

Kultno mjesto na zagrebačkoj špici, kafić Bulldog, predstavio je novog chefa i novi meni, koji uključuje i nekoliko jela osmišljenih posebno za period adventa. Sva je jela osmislio novi chef, Boris Seili, kojeg od ranije znamo iz Laubinog bistroa te, najrecentnije, iz Dežman bara. Glavni mu je pokretač, doznali smo u kratkom razgovoru prilikom ručka u Bulldogu, glazba i upravo je ona kao inspiracija sastavni dio svakog njegovog menija. Kuhinju, inače, dijeli sa svojom partnericom Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef. Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše, kaže, naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, često uzima elemente i iz drugih svjetskih kuhinja.

Bao s buncekom i dinstanim zeljem na togarashiju, hren mayo Aleksandar Selak

Sam meni je tako koncipiran kao fuzija nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije i svega onoga što je, geografski gledano, gostima Bulldoga posebno blisko.

Txistorra u mliječnom pecivu, ljubičasto zelje i hren, umak od meda i senfa Aleksandar Selak

Na adventskom se meniju nalazi buncek i dinstano zelje na togorashiju s hren majonezom u popularnim bao bunsima (10 eura), kao i Txistorra, baskijska kraljica kobasica koja se servira u mliječnom pecivu, sa salatom od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda (10 eura). Tu su i neka elaboriranija jela, za dulje sjedenje na objedu: rižoto s kremom od brokule, miso radičem te crumbleom od kulena i badema (14 eura, rižoto s goveđim repom (18 eura), pate od pileće jetrice s gheejem (7 eura) i tuna tartar na prženoj sushi riži (9 eura).

Tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji i kavijarom od morskog ježinca Aleksandar Selak

Ipak, jelo koje nam apsolutno prednjači u okusima i kreativnosti je tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji i kavijarom od morskog ježinca (12 eura). Donosi sve poznate arome zbog kojeg to jelo toliko volimo, ali s twistom morskih komponenti koje mu savršeno komplimentiraju. Općenito, sve što smo kušali bilo je vrlo ukusno, drugačije, a opet poznato, pa se nadamo da će se ta razina kuhanja (i odlične usluge) uspjeti održati i nadalje kako bismo u centru grada dobili još jedno provjereno mjesto za ručak.

Risotto s kremom od brokule, sotirani radič u miso umaku Aleksandar Selak
Ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom Aleksandar Selak