Gurmanski izazov

Recept za domaći umak za burger iz vlastite kuhinje

Može ga se čuvati u hladnjaku i do nekoliko dana

FOTO: unsplash

Umak za burger baš kao iz restorana možete napraviti i sami. Kako napraviti dobar umak za burger kod kuće? Donosimo dva jednostavna recepta, a koji god izabrali, nećete pogriješiti.

 

Umak za burger od 7 sastojaka

Napravite najbolji domaći umak za burger od 7 jednostavnih sastojaka. Ovaj umak je u isto vrijeme i sladak i pikantan. Za pripremu ovog umaka potrebno je svega jedna minuta.

Sastojci potrebni za umak za burger:

  • 1 jaje
  • 3/4 šalice ulja od avokada
  • žličica senfa
  • žličica soka od limuna
  • 1/2 žličice jabučnog octa
  • prstohvat soli

Kako se radi umak za burger:

Dodajte sve sastojke u blender sljedećim redoslijedom – jaje, ulje, senf, sok od limuna, jabučni ocat i sol.

Miksajte oko 10 sekundi dok se svi sastojci dobro ne prožmu. Kada se dobivena smjesa počinje zgušnjavati nastavite miješati još 30-ak sekundi.

Umak za burger je gotov i spreman za posluživanje. Pripremite više umaka za burger i spremite ga u zatvorenu staklenu. Čuvajte ga u hladnjaku nekoliko dana.

 

Umak za burger od 4 sastojka

Drugi recept za umak za burger pravi se od samo 4 sastojaka. Brz je i jednostavan za pripremu, a možete ga čuvati u hladnjaku do 5 dana.

Sastojci potrebni za umak za burger:

  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice kečapa
  • žlica senfa
  • 2 žličice soka od kiselih krastavaca

Kako napraviti umak za burger od 4 sastojaka:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se ne sjedine. Za ovaj recept i ne trebate koristiti blender, već samo u staklenoj posudi sve izmiješati.

I na kraju smjesu stavite u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak i čuvajte umak za burger do 5 dana.