Recept za domaći umak za burger iz vlastite kuhinje
Može ga se čuvati u hladnjaku i do nekoliko dana
Umak za burger baš kao iz restorana možete napraviti i sami. Kako napraviti dobar umak za burger kod kuće? Donosimo dva jednostavna recepta, a koji god izabrali, nećete pogriješiti.
Umak za burger od 7 sastojaka
Napravite najbolji domaći umak za burger od 7 jednostavnih sastojaka. Ovaj umak je u isto vrijeme i sladak i pikantan. Za pripremu ovog umaka potrebno je svega jedna minuta.
Sastojci potrebni za umak za burger:
- 1 jaje
- 3/4 šalice ulja od avokada
- žličica senfa
- žličica soka od limuna
- 1/2 žličice jabučnog octa
- prstohvat soli
Kako se radi umak za burger:
Dodajte sve sastojke u blender sljedećim redoslijedom – jaje, ulje, senf, sok od limuna, jabučni ocat i sol.
Miksajte oko 10 sekundi dok se svi sastojci dobro ne prožmu. Kada se dobivena smjesa počinje zgušnjavati nastavite miješati još 30-ak sekundi.
Umak za burger je gotov i spreman za posluživanje. Pripremite više umaka za burger i spremite ga u zatvorenu staklenu. Čuvajte ga u hladnjaku nekoliko dana.
Umak za burger od 4 sastojka
Drugi recept za umak za burger pravi se od samo 4 sastojaka. Brz je i jednostavan za pripremu, a možete ga čuvati u hladnjaku do 5 dana.
Sastojci potrebni za umak za burger:
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice kečapa
- žlica senfa
- 2 žličice soka od kiselih krastavaca
Kako napraviti umak za burger od 4 sastojaka:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se ne sjedine. Za ovaj recept i ne trebate koristiti blender, već samo u staklenoj posudi sve izmiješati.
I na kraju smjesu stavite u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak i čuvajte umak za burger do 5 dana.