Amerikanci se urnebesno sprdaju s vojskom koja je izgubila F-35: 'Jeste li pogledali u Ukrajini?'

Neki su stvarno željeli pomoći pa su napravili letke

FOTO: Screenshot Twitter

Nakon što je najmoderniji američki borbeni lovac F-35 doživio nesreću u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu, a pilot se katapultirao, američka vojska zatražila je pomoć građana.

“Ako imate bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći našim timovima da lociraju F-35, nazovite Operativni centar obrane baze”, napisali su na platformi X. Tek što su objavili post, krenuli su i komentari korisnika kojih je sad već nekoliko tisuća, a većina ih je urnebesna.

‘Jeste provjerili Ukrajinu?’

“Dečki, jeste li provjerili Ukrajinu?”, jedno je od pitanja koje je postavljeno u komentarima. Fotomontažom je ispred fotografije borbenog aviona prikazan ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

“Zamislite da izgubite F-35, navodno najnapredniji lovac na svijetu, i to nazovete ‘nesrećom'”, piše u drugom komentaru.

A možda ipak odmara u šumi

“Sada je u Apalačkom gorju. Nikad se neće vratiti”, jedan od od komentara uz fotomontažu borbenog aviona koji odmara uz logorsku vatru u prirodu.

“Evo, da i ja pomognem”, napisano je u opisu fotografije na kojoj je fotografija borbenog aviona, poput onih kad se traži neka osoba, na stablu.

Ključevi, novac, rukavice i…

“Imenujte nešto što ljudi često gube”, piše na fotografiji, a među ponuđenim odgovorima su ključevi, novac, rukavice i nestali F-35.

“Našla sam ga, sad je u mojem dvorištu”, navodi se u komentaru uz fotografiju aviona veličine dječje igračke u pozadini kuće.

‘Tu je, samo je nevidljiv’

“Nježno korišten F-35 (tu je, samo je nevidljiv). 80 milijuna dolara vrijedan, znam što sam dobio”, piše u jednom od komentara.

A našao se i savjet kako lakše naći avion: “Jeste li probali kliknuti na gumb za otključavanje i slušati gdje je?”.

I na pakiranju mlijeka

Nije izostalo ni pakiranje mlijeka na kojemu Amerikanci, već tradicionalno, oglašavaju nestanak osoba kako bi njihove fotografije bilo što vidljivije.

Nestanak borbenog lovca komentirala je i lokalna kongresnica Nancy Mace. “Kako, dovraga, izgubiti F-35? Kako nema uređaja za praćenje, a tražimo od javnosti – što, pronaći mlažnjak i predati ga?”, pitala je.

Za sada još nema informacija o mogućem pronalasku aviona F-35.