Austrijska policija oglasila se o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica nalik nestaloj dvogodišnjoj Danki

Policija i dalje intenzivno traga za djetetom

FOTO: Telegram/screenshot

Niti nakon tjedan dana nema traga nestaloj dvogodišnjoj djevojčici Danki Ilić. Posljednji put je dijete viđeno na obiteljskom imanju u Banjskom polju kod Bora.

Policija ne prestaje s pretraživanjem terena, a jedan pravac istrage odveo je i do Beča nakon videosnimke na kojoj je snimljena djevojčica nalik na Danku. Bečka policija traži žene koje su s djetetom na snimci. S obzirom na to da im se ne vide lica, za njima tragaju na osnovu fotorobota.

Provjerene su i nadzorne kamere s graničnog prijelaza Kladovo – Turnu-Severin. Srpska policija došla je do zaključka da su granični prijelaz između Srbije i Rumunjske prešle dvije žene koje sliče ženama na videosnimci snimljenoj u Beču, javljaju lokalni mediji.

Djecu otimaju iz disfunkcionalnih obitelji

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima rekao je da su vrlo rijetki slučajevi otmice kada je u pitanju ilegalno posvajanje djece i naglasio kako se djecu otima iz disfunkcionalnih obitelji.

“Takva djeca završavaju na ulici gdje rade, pružaju seksualne usluge ili prosjače”, navodi Ibrahimović u razgovoru za Blic. Dužnosnica u Upravi kriminalističke policije Srbije koja na terenu rukovodi potragom Bojana Otović Pjanović rekla je da u ovom trenutku ne isključuju ni mogućnost da je nestala Danka žrtva trgovine djecom.

Iz bečke policije poručuju da još uvijek ne mogu sa sigurnošću potvrditi identitet djevojčice sa snimke iako na slučaju rade uz pomoć sve dostupne tehnologije. Glasnogovornik policije Markus Dittrich navodi da je ispitan muškarac koji je autor videosnimke.

U policiji ispitani članovi obitelji i kumovi

“Prioritet nam je pronaći osobe s videosnimke. Istraga se provodi intenzivno, a kriminalistički odjel dobro napreduje”, dodao je u razgovoru za Kleine Zeitung.

Policija u Boru jučer je ispitala i članove obitelji male Danke kako bi svojim iskazima pomogli u potrazi za djetetom. Između ostalih, ispitani su i kumovi roditelja djeteta.

Danas se oglasila i Dankina majka Ivana. “Držimo se koliko možemo, samo da Danku što prije pronađu. Čekamo da sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasili javno i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivnje na supruga i mene”, poručila je Ivana i potvrdila da je njezin mobitel bio na vještačenju.