KBC Split o mladiću kojeg je brutalno prebio sin bivšeg šefa policije: 'I dalje je u kritičnom stanju, činimo sve u našoj moći'

Pročelnik hitnog prijema kaže da je pretučeni mladić i dalje u životnoj opasnosti

FOTO: Dalmacija Danas

Iz KBC-a Split otkrili su u kakvom je stanju 23-godišnji mladić koji je u noći s petka na subotu teško ozlijeđen u tučnjavi. Jedan od napadača bio je i maloljetni sin sada već bivšeg načelnika policije Slobodana Marendića. Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split, dr. Josip Krnić, rekao je da je mladić primljen bez svijesti, te da je hitno, odmah po prispijeću, prebačen u neurokiruršku dvoranu, prenosi 24sata.

“Nastavljeno je intenzivno liječenje, pacijent je još uvijek u životnoj opasnosti. Kritično mu je stanje. Pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o edemu mozga, znači naticanju. Činimo sve u našoj moći da najprije ograničimo štetu koja je nastala potom ćemo krenuti u drugu fazu kada ćemo moći procijeniti koliko je to kliničke posljedice ostavilo”, nastavio je dr. Krnić, koji je dodao da je pretučeni mladić i dalje u životnoj opasnosti. Iz bolnice su ranije otkrili da je mladiću kojeg su napali utvrđena fraktura lubanje i nagnječenje mozga.

Tučnjava ispred noćnog kluba

Marendić je jutros podnio neopozivu ostavku jer je njegov sin jedan od sudionika tučnjave. Tučnjava se dogodila u noći s petka na subotu ispred noćnog kluba Velvet, kod splitskog Poljuda. Kako su doznali mediji, u tučnjavi je sudjelovao Marendićev mlađi, 17-godišnji sin. Do tučnjave je navodno došlo zbog toga što je pretučeni mladić bio nametljiv prema Marendićevoj kćeri, koja je s bratom i društvom bila u klubu.

Marendiću ovo također nije prvi puta da je zbog jednog od svojih sinova morao dati ostavku. Isto je učinio i 2018. godine, kada je stariji sin pijan slupao njegov službeni Ford Focus, koji nije smio voziti.