Policija o detaljima brutalnog premlaćivanja u kojem je sudjelovao sin sada bivšeg šefa splitske policije

U nedjelju tijekom večeri mladići će biti predani pritvorskom nadzorniku

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Šibenska policija objavila je detalje premlaćivanja mladića u Splitu, u kojemu je sudjelovao sin sad već bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića koji je zbog toga u nedjelju dao neopozivu ostavku. PU šibensko-kninska preuzela je istragu zbog nepristranosti.

Istragom je utvrđeno da su 18-godišnjak i četvorica maloljetnika osumnjičenih u subotu, 6. travnja oko 3:30 ispred kluba u ulici Supavla u Splitu, ”nakon kraćeg verbalnog sukoba, tjelesno napali 22-godišnjaka na način da su mu zadali više udaraca nogama i rukama u predjelu tijela i glave”.

Žrtva se bori za život

Mladić je hitno prevezen u KBC Split gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život. Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split, dr. Josip Krnić, ranije je otkrio da je 22-godišnjak primljen bez svijesti, te da je hitno prebačen u neurokiruršku dvoranu. I dalje je u životnoj opasnosti. ”Kritično mu je stanje. Pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o edemu mozga, znači naticanju. Činimo sve u našoj moći da najprije ograničimo štetu koja je nastala potom ćemo krenuti u drugu fazu kada ćemo moći procijeniti koliko je to kliničke posljedice ostavilo”, rekao je dr. Krnić.

Policija petoricu osumnjičenih, uključujući i Marendićeva sina, sumnjiči za nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda. U nedjelju tijekom večeri bit će predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je šibensko-kninska policija.

Podsjetimo, kako su doznali mediji, u tučnjavi je sudjelovao Marendićev mlađi, 17-godišnji sin. Do tučnjave je navodno došlo zbog toga što je pretučeni mladić bio nametljiv prema Marendićevoj kćeri, koja je s bratom i društvom bila u klubu.