Nasilnik koji je naganjao mlade u automobilu, a policija ga je pustila, ima debeli dosje. Pištoljem je prijetio djevojčici

Nakon obrade, policija je 37-godišnjaka pustila na slobodu

FOTO: FOTO: SCREENSHOT / DALMATINSKI PORTAL

Jeziva snimka sa splitske Sirobuje proširila se ovih dana društvenim mrežama. Na njoj se vidi kako rastrojeni muškarac pokušava po svaku cijenu izvući troje mladih iz njihova automobila, a u jednom trenutku se i svojim vozilom zabija u njihovo. Cijeli događaj je prije šest dana snimljen iz automobila, a na snimci se čuju krikovi uplašenih vozača i suputnika. Čuje se i kako zovu policiju, dok se za to vrijeme nasilnik automobilom zabija u njih.

Nasilnik je nakon prijave pronađen u Stobreču te odveden u bolnicu gdje je zadržan, a nakon otpuštanja iz bolnice je odveden u službene prostorije policije. Nakon obrade, policija je 37-godišnjaka pustila na slobodu. U PU splitsko-dalmatinskoj naveli su da će 37-godišnjak biti kazneno prijavljen zbog tri kaznena djela.

U istoj večeri izazvao još jedan incident

Tek nakon što su mediji objavili šokantnu snimku, policija je utvrdila da je u postupanju bilo propusta. U međuvremenu je načelnik Druge policijske postaje Split premješten na niže radno mjesto, a dvojicu policajaca koji su radili na slučaju čeka disciplinski postupak. Lokalni mediji pišu kako čovjek kojeg su pustili da se brani sa slobode ima debeli dosje.

Da stvar bude gora, samo nekoliko minuta prije incidenta na Sirobuji, muškarac je u blizini trgovačkog centra u Vukovarskoj ulici napao vozačicu. Kako navodi Slobodna Dalmacija, pokušao je slomiti brisače na Golfu u vlasništvu jedne gospođe te je vozeći unatrag svojim BMW-om udario svom snagom u njezino vozilo. Sve se odigralo na rotoru trgovačkog centra.

Dobro je poznat policiji

Nasilnik sa Sirobuje prije pet mjeseci osuđen je nepravomoćno na dvije i pol godine zatvora zbog pet kaznenih djela, uključujući i prijetnju 13-godišnjoj djevojčici pištoljem. I ranije je imao presude zbog raznih kaznenih djela, uključujući bezuvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja.

Tada mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. Na uvjetnu kaznu od devet mjeseci zatvora osuđen je zbog prijetnje, a tada mu je propisana i obaveza liječenja od ovisnosti o alkoholu, piše Dalmatinski portal.

Pištoljem prijetio curici

Za pet kaznenih djela osuđen je nepravomoćno u rujnu prošle godine. Lokalni portal piše kako je 2019. pijan u Podstrani najprije zapucao iz pištolja Crvena zastava, a potom pištoljem zaprijetio curici u automobilu s kojim se mimoilazio. Vozaču i ocu djevojčice je rekao: ‘Žuriš li u smrt?’. Zatim je uperio pištolj prema djevojčici.

Nakon što su ga uhitili, zaprijetio je i policajcima Druge policijske postaje, rekavši: “Ne znate vi tko sam ja, ubit ću vas”. Za opće opasnu radnju, odnosno pucanje, osuđen je na 10 mjeseci zatvora. Za prijetnje policajcima dobio je po sedam mjeseci, a za prijetnju djevojčici godinu dana zatvora.