Policija nakon što su na slobodu pustili manijaka koji je u Splitu napao troje mladih: 'Analiziramo tu odluku'

Muškarac im je prijetio pa se zabijao vozilom u njih, a policija ga je pustila

FOTO: SCREENSHOT / DALMATINSKI PORTAL

Prošle subote oko 22 sata u splitskom predgrađu Sirobuje rastrojeni muškarac napao je troje mladih ljudi. Naginjao se na staklo automobila, potom je sjeo u svoje vozilo i zabijao se u automobil u kojem su bili.

Jeziva snimka mahnitanja 37-godišnjaka proširila se društvenim mrežama. Nasilnik je prvo odveden u bolnicu gdje je zadržan, a nakon otpuštanja iz bolnice je odveden u službene prostorije policije i nad njime je provedeno istraživanje.

Nakon obrade, policija je 37-godišnjaka pustila na slobodu, piše 24sata. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Napravit će analizu

U PU splitsko-dalmatinskoj navode da će 37-godišnjak biti kazneno prijavljen zbog tri kaznena djela. “Privođenje pritvorskom nadzorniku je mogućnost koja je normirana Zakonom o kaznenom postupku, a činjenica da isti nije priveden pritvorskom nadzorniku nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, ne utječe na donošenje odluke o njegovoj kaznenoj odgovornosti, niti na daljnji tijek kaznenog postupka”, poručuju iz policije.

“Napravit ćemo detaljnu analizu cjelokupnog postupanja i utvrđivanje svih činjenica koje su utjecale na donošenje ovakve odluke”, dodaju.

Troje mladih koji su bili u automobilu, djevojka i dva mladića, cijeli napad i njihov pokušaj bijega su snimili. “Ubit će nas. Isusa ti Boga, zabit će se u nas, ubit će nas, vozi”, vrištali su, dok je jedan od njih zvao policiju. Pokušali su bježati automobilom, a dok su policiji objašnjavali što se događa nasilnik ih je sustigao i ponovno se više puta zabio u njihov automobil.