Nevjerojatan obrat. Nasilnik zatočio partnericu i prijetio joj smrću. Danas planiraju vjenčanje

Mlađi muškarac iz Visočana dobio je jedinstvenu kaznu zatvora od godine i 10 mjeseci

04.07.2018., Zadar - Istraznom sucu na Zupanijski sud priveden je uhicen muskarac osumnjicen za bombaski napad. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jedinstvenom kaznom zatvora od godine i deset mjeseci, od čega će šest mjeseci morati provesti iza rešetaka, Općinski sud u Zadru sankcionirao je 28-godišnjaka iz Visočana zbog počinjenja više kaznenih djela počinjenih na štetu svoje intimne partnerice i više ljudi koji su se zatekli na mjestu događaja.

Ovaj mlađi muškarac je u više navrata tijekom prošlog ljeta divljao pod utjecajem alkohola i dolazio u stan partnerice u Ždrelac na otoku Pašmanu pa ondje prijetio da će se baciti sa zgrade i izrezati nožem. U svom je mahnitom pohodu glavom udarao u zid i bacao stvari po stanu.

Sve je eskalirao početkom početkom kolovoza kad je pred ulaznim vratima stana svoje partnerice plakao i molio ju da ga pusti unutra. Ona je to naposljetku i učinila, no on ju je počeo gurati i govorio da će se ubiti ako ga ostavi. Kako je sud utvrdio, bio je pod utjecajem alkohola i lijeka helax.

Neočekivani obrat

Također, stiskao joj je i ruke kako se ne bi mogla kretati po stanu, od čega je zadobila modrice na podlakticama, piše Novi list. Prestravljena žena pokušala je nazvati policiju, ali neuspješno, nasilnik je uzeo mobitel i razbio ga o pod. Potom je partnericu zatočio u stan, a ona je uspjela pobjeći u jutarnjim satima i sakriti se u grmlje.

Nasilnikovi ispadi su se nastavili pa je tako jednom prilikom, kada ga žena nije htjela pustiti u stan, preko balkona ušao u njezin dom i potom stavio ruku na usta kad je počela zapomagati. Rekao je tada da će ih oboje dignuti u zrak ako ga ostavi. Pri dolasku policije, nasilni muškarac pod utjecajem alkohola je upirao prstom u policijske službenike i ljude koji su se nalazili govoreći kako će kad-tad izaći, sve ih pobiti, srušiti zgradu i svima se osvetiti.

Nakon posljednjeg incidenta je napokon završio u istražnom zatvoru, no mučni je slučaj doživio neočekivani obrat. Naime, na sudu je otkrio da ga žena koju je zlostavljao redovito posjećuje u zatvoru i da planiraju vjenčanje.

Shvatio pogubnost djela

Sud je u presudi naveo kako je njegovo ponašanje bilo krajnje neprihvatljivo, ali i dodao da je samu pogubnost ovih kaznenih djela oštećenik “evidentno shvatio”.

“Priznao je kaznena djela i prihvatio odgovornost za njih, verbalizirao spremnost da svoje ponašanje ispravi. Uputio je ispriku svim oštećenicima te naveo kako je spreman raditi na svojoj budućnosti sa oštećenicom. Sud doista nema nikakvih razloga ne vjerovati mu u tom pogledu”, stoji u obrazloženju presude.

Muškarac je u konačnici dobio šest mjeseci zatvora, dok je za godinu i četiri mjeseca dobio uvjetnu osudu. U kaznu mu se ubrajaju i tri mjeseca koje je proveo u istražnom zatvoru.