Nevjerojatan propust u klinici za neplodnost u Kaliforniji: Zamijenili embrije parova, majka se morala odreći svojih blizanaca

Drugi bračni par saznao je da su postali roditelji nakon što je druga žena rodila njihovo dijete

Žena iz Kalifornije, koja je rodila dvije bebe od različitih genetskih majki, a potom ih se morala odreći, dobila je odštetu od tamošnje klinike – koja je pomiješala embrije.

Neimenovani azijsko-američki par nagodio se za neobjavljenu svotu s klinikom za neplodnost u južnoj Kaliforniji. Taj je par 2018. godine iz New Yorka otputovao u Kaliforniju i platio ukupno 100.000 dolara za liječenje neplodnosti. To je rezultiralo s osam embrija i trudnoćom, i to blizanačkom. Paru je rečeno da će dobiti dvije curice.

Naposljetku je žena rodila dva bijela dječaka, umjesto dvije curice azijskog porijekla. Istragom je utvrđeno da je u “nezamislivo nesretnom slučaju” klinika implantirala dva muška embrija namijenjena za druge dvije obitelji, navodi se u tužbi koju je par podnio.

Morali su se odreći beba

Nekoliko tjedana nakon poroda, par je bio prisiljen odreći se beba. U njihovoj tužbi stoji da su pretrpjeli “trajnu emocionalnu štetu od koje se neće oporaviti”.

“To je za njih još uvijek vrlo osjetljiva tema”, rekao je njihov odvjetnik, prenosi The Telegraph. Naime, njujorški par bio je primoran prepustiti dva dječačića njihovim genetskim roditeljima. Jedan od parova koji je odlučio istupiti u medije, Anni Manukyan i njezin suprug Ashot, također su tužili kliniku.

Radi se o ženi kojoj je zapravo trebala biti izvršena implantacija muškog embrija. Ona je u klinici bila istoga dana kada su ženi iz New Yorka implantirani pogrešni embriji. U nevjerojatnom propustu klinike, Anni je greškom implantiran embrij skroz trećeg para, što je rezultiralo neuspjelom trudnoćom.

‘Ona je nosila moje dijete devet mjeseci’

Bračni par Manukyan saznao je da su postali roditelji tek kada su primili poziv iz klinike u kojem su ih zamolili da dođu i urade DNK test u ožujku 2019. Potom su ona i njezin suprug preuzeli sinčića od američko-azijskog para iz New Yorka.

“Plakali smo svi četvero”, kazala je. Manukyanovi su se također nagodili s klinikom za neobjavljeni novčani iznos.

Anni Manukyan kaže da se svaki dan moli za ženu koja je rodila njezinog sina: “Ona je nosila moje dijete devet mjeseci”, kazala je. “Ona je žrtva u ovome isto kao i ja”, dodala je.