Novi detalji užasa u Istri: javila se liječnica koja je prva pomogla bebi s frakturom lubanje, obitelj na ispitivanju u policiji

Roditelji tvrde da ne znaju što se dogodilo, a liječnica kaže da je dijete po dolasku bilo 'lošeg općeg stanja'

FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

U KBC-u Rijeka liječnici provode mjere intenzivnog liječenja četveromjesečne djevojčice iz Istre koja je kod njih jučer dovezena s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu. Policija je u srijedu u 15.30 dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili bebu s teškim ozljedama.

Djevojčica je iz Pule prebačena u riječku bolnicu na Jedinicu intenzivnog liječenja, a neslužbeno se doznaje da je stavljena u induciranu komu. Kako je policija ranije kazala za Telegram, nisu pronađeni tragovi nasilja, a ništa, od ranije, ne ukazuje na nasilno ponašanje u obitelji iz Rovinjskog sela.

Što kažu roditelji djevojčice?

Roditelji, doznaje Index, tvrde da njihovo dijete nije palo i da im nije jasno kako je došlo do ozljeda, a kazali su i da je djevojčica bilo dobro te da je odjednom počelo teško disati. Prvo su je doveli u rovinjsku Hitnu pomoć oko 12.55, a liječnica koja ju je primila kazala je za 24sata da je dijete po dolasku bilo lošeg općeg stanja.

“Pristupila sam procjeni. Disanje je bilo neadekvatno, puls sam palpirala oko 90. Majka je rekla da je dijete do sada bilo zdravo, te da je ujutro oko 10 sati jelo”, kazala je, dodajući da su roditelji ispričali da dijete niti oni nisu bili bolesni.

“Pristupila sam ventiliranju ambu balonom i kisikom. Odmah smo krenuli u transport (do pulske Opće bolnice op.a.) i poveli majku sa sobom”, ispričala je.

Majka bila lošeg zdravstvenog stanja?

Liječnica je u kolima “hitne” svo vrijeme transporta disala umjesto bebe. “Tijekom transporta sam primijetila na bazi nosa hematom od 2 mm”, kazala je. U pulskoj bolnici, tvrdi, u 13.20 dočekao ih je anesteziološki tim koji je nastavio ventilirati dijete ambu balonom.

Kako piše N1, vještak sudske medicine mora utvrditi na koji je način ozljede zadobila četveromjesečna beba. Navode da istražitelji provjeravaju sve okolnosti događaja u kojem je beba ozlijeđena, a jedan je i loše zdravstveno stanje majke, pa nije isključeno da je pala zajedno s djetetom ili da joj je dijete ispalo iz ruku.

Kako doznaje 24sata, policija još uvijek utvrđuje ima li ili nema elemenata kaznenog djela, odnosno kako je točno došlo do ozljede djeteta. Dodaju i da se članovi obitelji trenutno nalaze na obavijesnom razgovoru.