Teško ozlijeđena bebica iz Istre i dalje na intenzivnoj, ali je stabilno. Policija istražuje što se dogodilo

Beba je iz Pule prebačena u riječki KBC

20.12.2022., Rijeka - Predstavljanje novih vozila Zavoda za hitnu medicinu Primorsko goranske zupanije. Na parkiralistu kod stadiona Kantrida predstavljeno je sest novih vozila koja ce se rasporediti u Delnice, Vrbovsko, Cabar, Crikvenicu, Rab, Mali Losinj i Rijeku. Predstavljanju su nazocili zupan Zlatko Komadina i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGZ Senka Kajcic.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Četveromjesečna beba iz Istre s koja je završila u KBC-u Rijeka s teškim ozljedama glave trenutno je stabilno. “Možemo vas informirati da je beba stabilno, uz nastavak mjera intenzivnog liječenja. Multidisciplinarni tim stručnjaka koji je prati za sada nije indicirao eventualni operativni zahvat”, kazali su iz bolnice za 24sata.

Podsjetimo, istarska policija u četvrtak je objavila vijest da su dobili dojavu pulske bolnice kako su zaprimili dijete s ozljedama glave, odnosno frakturom lubanje. Djevojčica je iz Pule prebačena u riječku bolnicu na Jedinicu intenzivnog liječenja, a policija provodi istragu kako bi rasvijetlila okolnosti događaja.

Kako je policija jučer kazala za Telegram, nisu pronađeni tragovi nasilja, a ništa od ranije ne ukazuje na nasilno ponašanje u obitelji. Policija još uvijek utvrđuje ima li ili nema elemenata kaznenog djela, odnosno kako je točno došlo do ozljede djeteta. “Obavljeni su razgovori s roditeljima i još uvijek se utvrđuju sve okolnosti pa ne možemo iznositi više detalja”, kazali su iz PU istarske.

‘Disanje je bilo neadekvatno’

Liječnica Hitne pomoć iz Rovinja koja je prva primila ozlijeđenu djevojčicu, kazala je kako je dijete doneseno u dječjoj ležaljci u pratnji majke i oca, te da je bilo lošeg općeg stanja. “Disanje je bilo neadekvatno, puls sam palpirala oko 90. Majka je rekla da je dijete do sada bilo zdravo, te da je ujutro oko 10 sati jelo”, ispričala je.

Voditeljica hitne Istarske županije Tatjana Čemerikić kazala je da je liječnica koja je dvadesetak minuta, koliko je trajao put iz Rovinja do Pule, disala za bebu, pod velikim šokom.

“Kada je dijete stiglo u rovinjsku hitnu s roditeljima, liječnica je pitala roditelje je li dijete možda nekako palo, što su negirali. Što se zapravo dogodilo, treba se utvrditi, ali najvažnije je da dijete, koje je u vozilu hitne imalo jako nisku saturaciju, zahvaljujući prisebnosti i stručnosti liječnice živo stiglo na daljnje liječenje”, kazala je dr. Čemerikić.