Novi detalji: Vozač koji je skrivio smrt dvije sestre kod Splita lani je pušten iz zatvora, pokušao je pregaziti policajca

I tada je pijan divljao automobilom

FOTO: Zvonimir Barisin/Ivana Ivanović/PIXSELL

U mjestu Konjsko kod Splita jučer je došlo do sudara dva osobna automobila i kombija u kojem su poginule dvije osobe. Prema neslužbenim informacijama lokalnih portala, u jednom osobnom automobilu poginule su dvije sestre.

Vozač kombija koji je izazvao prometnu nesreću zatim je pješice pobjegao s mjesta događaja, a pronađen je u obiteljskoj kući iz koje je odbijao izaći. Policija je silom otvorila vrata i privela ga. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola, a u bolnici se pokazalo da je u nesreći i on zadobio ozljede.

24sata sada javljaju da je isti vozač krajem prošle godine izašao iz zatvora nakon što je odslužio kaznu jer je 2015. godine pijan divljao automobilom i pokušao pregaziti policajca. Zbog toga je odslužio godinu dana zatvora.

Pijan vozio, pokušao pregaziti policajca

Tada je pijan vozio automobil, a građani koji su ga uočili kako vrluda po cesti odmah su pozvali policiju. Policajca koji je stigao na intervenciju zatim je pokušao pregaziti automobilom, a izmjereno mu je 1,8 promila alkohola u krvi.

Policajac se bacio pored ceste da izbjegne automobil, a protiv vozača je 2016. podignuta optužnica. Kako je za 24sata potvrđeno na splitskom Općinskom sudu, 2020. godine donesena je nepravomoćna presuda, uvjetna kazna zatvora od godine dana s rokom kušnje od četiri godine.

Tužiteljstvo se na tu presudu žalilo pa je Goran J. zbog kaznenog djela protiv javnog reda i mira i to “napadom na službenu osobu iz članka 315. stavak 4.” osuđen i pravomoćno. No, kazna je izmijenjena. Tada je dobio godinu dana zatvora, bezuvjetno, što je odslužio od kraja 2021. do 27. prosinca 2022.