Novi slučajevi trovanja? Beroš: 'U KBC Zagreb su zaprimljene dvije mlađe osobe'

KBC Rijeka u subotu je zaprimila jednu osobu za koju se sumnja da ima kemijske ozljede jednjaka

Nakon sumnje na kemijsko trovanje u Rijeci, pojavili su se slični slučajevi i u Zagrebu. Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list je potvrdio da su se u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

“U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i zasad se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti”, rekao je Beroš. “Odmah po saznanju bilo kakvih novih informacija, javnost će biti obaviještena kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva”, dodao je.

Policija je za Telegram popodne potvrdila oba slučaja. “Mi smo oko 15 sati zaprimili dojavu KBC-a Zagreb da im je stigao pacijent s ozljedom ždrijela. Liječnicima je rekao da je konzumirao bezalkoholno piće. U tijeku je istraživanje svih okolnosti ovog događaja”, navode u PU zagrebačkoj. Mladić je liječnicima rekao da je pio Coca Colu.

U zagrebačkoj policiji kažu da im je druga dojava o ozljeđenoj osobi iz bolnice stigla oko 17:25. “Dojavljeno nam je da se pojavila još jedna osoba s ozljedama ždrijela. Konzumirala je bezalkoholno piće”, naveli su.

U subotu zaprimljena osoba

KBC Rijeka u subotu je zaprimila jednu osobu za koju se sumnja da ima kemijske ozljede jednjaka. Objavili su da je stanje osobe stabilno. Liječnici ne preciziraju što bi točno mogao biti uzrok trovanja.

Policija je potvrdila informaciju o dojavi da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke. Navodno je riječ o vodi Romerquelle.

Ministarstvo zdravstva je navelo da nije nadležno u slučaju navodnog trovanja u Rijeci s obzirom da je sanitarna inspekcija od 1. travnja 2019. u sastavu Državnog inspektorata i ista je nadležna za provođenje službenih kontrola. Staklena bočica koja je bila sporna u Rijeci punjena je u Austriji, dok je ova u Zagrebu plastična i punjena je u Zagrebu, piše Jutarnji.