Svjedok prepričao stravičan slučaj u Rijeci: 'Popio je gutljaj i počeo povraćati krv. Nije mogao disati'

'Sreća u nesreći je da je dečko doista popio mali gutljaj pića', kaže svjedok

12.05.2023., Sinj - U organizaciji JVP Sinj i sinjskog DVD-a  održana vatrogasna vježba, na kojoj su sudjelovali, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj, Javna vatrogasna postrojba Sinj, Aero klub Sinj, Hitna medicinska pomoć, Ministartsvo unutarnjih poslova, Županijski vatrogasno-operativni centar i Centar 112. Photo: Sasa Tadinac/HaloPix/PIXSELL
FOTO: Sasa Tadinac/HaloPix/PIXSELL

Devetnaestogodišnji mladić popio je u subotu u Rijeci gutljaj gazirane vode s okusom koja mu je spržila jednjak. Mladić je završio u riječkoj bolnici pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. U stabilnom je stanju.

“To je bilo strašno. Odjednom je počeo vikati, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali što se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može disati. Otrčao je u WC, počeo povraćati krv, to je bilo užasno. Katastrofa”, kazao je jedan od gostiju kafića koji je svjedočio trovanju mladića u razgovoru za 24sata.

Navodi da je Hitna pomoć stigla brzo. “Boca koju je mladić dobio bila je hermetički zatvorena. Vidio sam kad ju je dobio za stol te ju je sam otvorio i natočio u svoju čašu. Sreća u nesreći je da je dečko doista popio mali gutljaj pića, jer da je gucnuo kako spada, ne znam kako bi se sve završilo. Ja sam i dalje u šoku. Kako je moguće da takav proizvod završi do krajnjih kupaca”, pita se.

Dva slučaja u Zagrebu

Iz Coca Cole su poručili da se radi o izoliranom slučaju povezanim s jednom staklenom bočicom Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Državni inspektorat je sve raspoložive snage poslao na teren u Rijeku. Inspekcija je poslana prvo u restorane kako bi preuzeli uzorke. Mnogi od restorana u Rijeci su već samoinicijativno povukli mineralnu vodu.

U utorak su u zagrebački KBC stigla dva mladića za koja se sumnja da se radi o sličnom trovanju. Naveli su da su pili Coca Colu. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da su se u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

“U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i zasad se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti”, rekao je Beroš. Staklena bočica koja je bila sporna u Rijeci punjena je u Austriji, dok je ova u Zagrebu plastična i punjena je u Zagrebu, doznaje Jutarnji list.