Potvrdila policija: uhićen muškarac kojeg se povezuje s ubojstvom žene na Srednjacima

Tijelo nesretne žene u stanu je pronašao njezin sin

05.04.2024., Zagreb - Jutros je oko 8:20 sati u stanu na Srednjacima pronadjeno je tijelo zene. Policija je izvijestila da je smrt posljedica kaznenog djela.  Ocevid je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebačka policija pronašla je muškarca kojeg se povezuje s ubojstvom žene na Srednjacima. ”Osoba koja se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom pod nadzorom je zagrebačke policije”, stoji u kratkom priopćenju.

Njezino je tijelo pronađeno u petak oko 8:20 u stanu. ”Netko mi je ubio mamu”, rekao je sin ubijene žene u pozivu policiji. Neslužbeno se doznaje da se radi o provali koja se dogodila tijekom noći ili ujutro, piše HRT. Žrtva je, prema neslužbenim informacijama, vjerojatno ubijena nožem.

Dva ubojstva u danu

To je drugo ubojstvo žene koje se danas dogodilo na području Zagreba. Jutros je u stanu nedaleko od Kvaternikova trga muškarac upucao članicu obitelji koja je naknadno preminula u bolnici.

Više političkih stranaka, različitih opcija, osudilo je posljednji slučaj femicida, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podsjetio je kako bi se jedno od ta dva kaznena djela sada treba tretirati po definiciji femicida, novog kaznenog djela koje je vlada uvela u Kazneni zakon.

Rodno utemeljeno ubojstvo ženske osobe tim se zakonskim izmjenama kažnjava s najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora