Otac nestalog dečka: 'U petak je koristio karticu, patroliram cestom nadajući se da ću negdje vidjeti sina'

Otac se vozi starom cestom prema Zagrebu u nadi da će na putu negdje vidjeti sina

FOTO: Facebook

Tijekom vikenda proširila se vijest o Gabrielu Tatiću Matijeviću, 19-godišnjaku iz Slavonije koji je nestao u četvrtak. Njemu se, nakon što je automobilom odvezao svog prijatelja u Budimce kod Đakova, gubi svaki trag.

Sada je njegov otac iznio jednu novu informaciju. “U petak je bio na autocesti, koristio je karticu u Zagrebu. Potraga je proširena na područje cijele Europske unije, ali nije napustio zemlju“, kazao je Marijan Matijević za Dnevnik.hr.

Rekao im je i da se on kreće starom cestom prema Zagrebu u nadi da će na putu negdje vidjeti sina u crvenom Peugeotu 206. To je automobil u kojemu je u noći s četvrtka na petak otišao u nepoznatom smjeru.

‘Trebao je doći u Njemačku’

Mladićev otac jučer je ispričao kako se s Gabrielom zadnji put čuo u ponedjeljak. “Trebao je doći kod mene na posao u Njemačku u utorak“, ispričao je.

„Baka je našla otključanu kuću. Ovo je prvi put da je nestao. U utorak je trebao doći u Njemačku raditi sa mnom. Prijatelj s kojim je bio u noći nestanka kaže da ne zna što se dogodilo“, kazao je jučer otac.

Mobitel ostavio u kući

Gabriel je zadnju poruku majci poslao u četvrtak oko 04:15 sati. Ona je, inače, dan ranije otišla raditi u Austriju. Ispričala je kako ju je sin u poruci pitao zašto se ne javlja, ali ona je u to vrijeme spavala. Mobitel, kazala je, njen sin uvijek nosi sa sobom, ali sada ga je ostavio u kući.

“Uz to, nije ni zaključao vrata pa nekako mislim da je vjerovao kako će se brzo vratiti. Uzeo je novčanik sa sobom, mislila sam da je otišao možda do obližnje trgovine. Da je sletio negdje s autom bi se vidjelo…“, dodala je majka. Pokušala ga je kontaktirati sljedećeg jutra, ali bezuspješno.