Veliki preokret. Smijenjen šef policijske postaje jer je splitskog manijaka pustio na slobodu

Protiv još dvojice policajaca je pokrenut stegovni postupak

FOTO: Dalmatinski portal

Prošle subote oko 22 sata u splitskom predgrađu Sirobuje rastrojeni muškarac napao je troje mladih ljudi. Naginjao se na staklo automobila, potom je sjeo u svoje vozilo i zabijao se u automobil u kojem su bili.

Jeziva snimka mahnitanja 37-godišnjaka proširila se društvenim mrežama. Nasilnik je prvo odveden u bolnicu gdje je zadržan, a nakon otpuštanja iz bolnice je odveden u službene prostorije policije i nad njime je provedeno istraživanje.

Nakon obrade, 37-godišnjak je pušten na slobodu, a splitska policija jučer je najavila da će provesti “detaljnu analizu cjelokupnog postupanja i utvrđivanje svih činjenica koje su utjecale na donošenje ovakve odluke”.

Smijenjen načelnik policijske postaje u Splitu

Iz PU splitsko dalmatinske danas potvrđuju kako su, nakon provedene analize postupka, “utvrđeni propusti” zbog koji će, ističu, “protiv dvoje policijskih službenika Druge policijske postaje Split biti inicirano pokretanje disciplinskih postupaka”.

Također, dodaju iz policije, načelnik Druge policijske postaje Split degradiran je na “radno mjesto niže složenosti” u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku.

Inače, troje mladih koji su bili u automobilu, djevojka i dva mladića, cijeli napad i njihov pokušaj bijega su snimili. “Ubit će nas. Isusa ti Boga, zabit će se u nas, ubit će nas, vozi”, vrištali su, dok je jedan od njih zvao policiju. Pokušali su bježati automobilom, a dok su policiji objašnjavali što se događa nasilnik ih je sustigao i ponovno se više puta zabio u njihov automobil.