Sumanutog vozača koji je koloni policijskih auta bježao po Zagrebu prijavili su za obijesnu vožnju

Nabrojala su četiri kaznena djela

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Instagram
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL/Instagram

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom kojeg su službenici lovili po Zagrebu u utorak navečer u velikoj potjeri. Podsjetimo, počeo im je bježati u crvenoj Ford FIesti nakon što su ga pokušali zaustaviti u Novom Jelkovcu jer nije imao registracijske pločice.

Jurnjava se nastavila zagrebačkom obilaznicom, odnosno autocestom A3, Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom, Jarunskom i Ulicom Hrvatskog sokola, a na koncu je vozač Fieste sletio s kolnika na Rudešu kod Sky Officea. U svemu tome je udario u dva policijska vozila.

Za što ga sve terete?

Policija jutros javlja da se osnovano sumnja da je počinio kaznena djela Obijesne vožnje u cestovnom prometu iz članka 226. Kaznenog zakon, Prisile prema službenoj osobi iz članka 314. st. 1. Kaznenog zakona na štetu policijskih službenika te Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. st. 1. Kaznenog zakona na štetu policijskih službenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenika u zakonskom roku predali pritvorskom nadzorniku te je protiv istog podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.