Skandalozno. Đaci zagrebačke škole smrzavali se dok se na školsku struju punio električni automobil

Roditelji su ogorčeni jer grijanje danima nije radilo, a na školsku struju punio se električni automobil

FOTO: Čitatelj

Učenici i zaposlenici Osnovne škole Ivanja Reka neko vrijeme u školi nisu imali grijanje. Kako nam kažu zabrinuti roditelji, razlog je eksplozija dimnjaka koja se dogodila prije dva tjedna.

Dobili smo i fotografije djece koja sjede u školskim klupama pokrivena dekama. “Obećano je da će raditi dizalice topline, ali one ne rade i na nastavi je i dalje hladno, pogotovo kod malih razreda. Svima je jasno da se stvar ne može odmah popraviti, ali nije ni rješenje da djeca sjede pokrivena dekama na nastavi”, kazali su roditelji djece koja pohađaju tu školu.

Privatni album

Struja preslaba za grijalice?

Od v.d. ravnateljice Dubravke Crnić su tražili da se, dok traje popravak dimnjaka, učionice griju na strujne radijatore, no Crnić im je, tvrde, odgovorila da je struja u školi za to preslaba.

“Ravnateljica je rekla da struja nije dovoljno jaka. Da bismo potom vidjeli da se na školsku struju, koja nije dovoljno jaka, puni električni auto. Automobil koji se vidi na snimci nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju”, kaže jedan od roditelja.

Privatni album

O svemu se oglasila i Crnić, koja je za 24sata rekla da su, odmah po uočavanju kvara u školskoj kotlovnici, obavijestili Gradski ured za obrazovanje te je u suradnji s ovlaštenim stručnjakom provedeno utvrđivanje kvara i dogovorena sanacija.

Automobil punio djelatnik škole

“S obzirom da je za sanaciju potrebno naručiti i po narudžbi izraditi dijelove i opremu, sanacija je, nažalost, potrajala nešto duže. U srijedu smo uspješno pokrenuli grijanje putem dizalica topline, međutim, kako smo velika škola, a primarno se grijemo putem podnog grijanja, bilo je potrebno neko vrijeme da sustav dosegne puni kapacitet.

Već danas u školi je temperatura zadovoljavajuća i na propisanim razinama. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekujemo u idućih desetak dana, čim pristignu svi naručeni potrebni dijelovi”, odgovorila je.

Komentirala je i punjenje električnog automobila na školsku struju. “Odmah po saznanju o neovlaštenom punjenju auta od strane jednog našeg djelatnika pokrenuli smo postupak izdavanja odgovarajuće mjere”, otkrila je.