Stradali radnik Čistoće brine o bolesnom sinu, a jučer su mu život spasili vojnici: 'Nije ovo prva nesreća na Jakuševcu'

Muškarac je u odronu na Jakuševcu izgubio ruku i zadobio niz drugih teških povreda

04.12.2023.,Zagreb - Jutros je na Jakusevcu doslo do novog odrona smeca, a ozlijedjene su dvije osobe..Od 7. 55 sati zatvorena je Sajmisna cesta od Micevca do Jakusevca u smjeru zapada, amjesto dogadjaja je osigurano Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Sin radnika Čistoće Josipa Topolovca (59), teško stradalog u odronu otpada na Jakuševcu u ponedjeljak, potresen je onime što se njegovom ocu dogodilo na poslu. U odronu je ostao bez ruke i zadobio teške ozljede rebara i kralježnice.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, oko 6:40. Josip, koji u Čistoći radi 17 godina, na Jakuševec je došao istovariti otpad.

”Mislim da su vozili biootpad, znam da se on dolje kipa. Svašta se dolje moglo dogoditi, sasvim je nesigurno. I sve ono što vi odvajate kod kuće, gore se zajedno istovaruje na isti kup, Jako smrdi, ali čovjek se navikne”, tvrdi za Jutarnji list sin Mario.

‘Nije ovo prva nesreća na Jakuševcu’

Otac mu je ispričao da se začuo zvuk poput eksplozije i odjednom je sve smeće krenulo prema njemu. ”Ne zna što mu je odsjeklo ruku, ali preskočio je ogradu. Naišli su vojnici s autom, jedan od njih mu je svojim remenom podvezao ruku da ne iskvari dok ne stigne hitna pomoć”, priča njegov sin.

Kaže i da ovo nije prva nesreća koja se dogodila na Jakuševcu, ali tvrdi da se “puno toga sakrilo od javnosti”.

Navodi i da je prije nekoliko godina ”nešto radioaktivno bilo u kontejneru, vozač i radnik iste su godine preminuli”. ”Ali sve se to zataškalo”, govori Mario koji je i sam svojevremeno radio u Čistoći.

Brine za teško bolesnog sina

Osim što se brinu za oca, obitelj je zabrinuta i kako će dalje izgledati njihov život. Naime, s Josipom nedaleko od Bedekovčine živi i njegov drugi sin Zoran koji ima teško oboljenje bubrega i za kojega se Josip brine. Josipova supruga preminula je prije samo nekoliko godina. Mario i njegova supruga žive u blizini, a nešto dalje s obitelji stanuje i treći sin.

”Zoran ide na dijalizu, ne rade mu bubrezi, tata se za njega brine”, kaže Mario i opisuje da Josip sa Zoranom živi na srednjem katu obiteljske kuće. U prizemlju živi Josipov brat, a na katu kuće bratići. Iduće je godine Josip planirao u mirovinu.

Stradali radnik Čistoće najavio je tužbu, a obitelji su se već javili neki odvjetnici.