Tip iz Našica skrivio nesreću kraj Zadra. Nema položen vozački, djecu u kombiju vozio bez sjedalice

Ozlijeđena je jedna osoba, vozač automobila s kojim se 22-godišnjak sudario

22.08.2023.,Sibenik-Izmedju odmorista Sitno i cvora Vrpolje na A1 dogodila se prometna nesreca u kojoj su sudjelovali kamion i kombi.Ocevid je u tijeku a promet se odvija jednim trakom uz regulaciju prometne policije.
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Ilustrativna fotografija / Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policijska uprava zadarska podigla je optužni prijedlog protiv muškarca koji je bez vozačke dozvole skrivio nesreću teretnim vozilom. Kako kažu iz policije, 22-godišnjak je jučer prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policija muškarca optužuje da je 30. kolovoza u 13.40 sati izazvao prometnu nesreću kod mjesta Galovac, nedaleko od zadarska zračne luke. Upravljao je teretnim automobilom našičkih registracija i pri uključivanju na županijsku cestu oduzeo prednost automobilu zadarskih registracijskih oznaka.

Vozio dijete bez sjedalice

Daljnjim postupanjem prema vozaču policija je utvrdila kako je upravljao vozilom bez položenog vozačkog, te da je prevozio djecu bez korištenja propisane dječje sjedalice.

Vozač je nakon počinjenja prekršaja priveden u službene prostorije policije. U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozlijede zadobio je 54-godišnji vozač zadarskog automobila, a drugih ozlijeđenih nije bilo.