U restoranu u Rijeci naručio mineralnu, dobio korozivno sredstvo: 'Spaljen mi je jednjak, izgubio sam 20 kila'

Nakon incidenta gospodin Laković je tjedan dana bio u bolnici, a oporavak još traje

FOTO: RTL Danas

Gutljaj mineralne vode s okusom Stanka Lakovića iz Pule umalo je koštao života, kako je ispričao večeras za RTL. Sa suprugom je otišao na ručak u jedan riječki restoran, a piće im je za stol stiglo prije jela. “Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van”, rekao je.

Djelatnici su pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvela. Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, liječnici su dali dijagnozu: “Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu”.

Supruga se vratila u restoran

Ne zna, kaže, kako je ta kemikalija završila u bočici pa na njihovu stolu. Supruga mu se vratila u restoran dok je njega odvozila Hitna.

“Nisu joj htjeli dati ni bocu ni čašu nego su samo iz frižidera izvadili drugu bocu da može slikati što je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htjela van izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne – nemaju što izlaziti”, prisjetio se Laković.

Vlasnik restorana nije htio pred kamere, a za RTL je potvrdio da je bračni par uz jelo naručio dvije mineralne vode s okusom, ali nije znao objasniti zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdan.

Smršavio 20 kilograma

Nakon incidenta gospodin Laković je tjedan dana bio u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršavio je dvadeset kilograma. U početku svakih sedam, a sada svakih 20 dana, ide na širenje jednjaka i to kada više ne može progutati puding ili juhu.

Slučaj je završio na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Inače, gospodin iz Pule je opasno piće popio još polovinom svibnja, a medijima se odlučio javiti nakon prošlotjedne priče o dječaku koji je u Krapini u kafiću umjesto soka od jabuke dobio opasnu lužinu.

“Da, to je bio okidač i da, jako me šokiralo jer znam kroz što ja prolazim i ne bih želio nikada nikome to”. Nada se da će priča dobiti sudski epilog i da će krivac odgovarati.