Ambiciozni Noel Buje ipak nije uspio; restoran je nedavno zatvoren

Informaciju je Telegramu potvrdio Ivan Jug, suvlasnik najboljeg zagrebačkog restorana čiji će izniman tim u Bujama sada raditi konzalting

Noel Buje, jedan od ambicioznijih restorana otvorenih u 2019. godini, ipak nije uspio iako je iza njega stajao izniman tim koji u Zagrebu godinama izaziva senzacionalne reakcije. Kako je prvi javio gastro portal Kult Plave Kamenice, restoran otvoren ljetos u luksuznom kompleksu San Canzian u Mužolinima Donjim ovih je dana zatvoren.

Informaciju je Telegramu potvrdio suvlasnik restorana, Ivan Jug. “Istina je da smo zatvorili, jednostavno smo odlučili da je za Noel najbolje da se posvetimo našem zagrebačkom restoranu kojem ćemo se sada dati 200 posto”, kaže Jug.

S vlasnicima hotela u Bujama su, kaže, ostali u dobrim odnosima, ali shvatili su da to za njih jednostavno ne funkcionira. “Hotel će i dalje imati restoran, a mi ćemo sudjelovati u vidu konzaltinga. Želimo im svu sreću u budućnosti, a mi se okrećemo nekim novim projektima u Zagrebu”, kaže Jug.

Novosti najavljene u Zagrebu

Noel Buje trebao je biti jednako luksuzna, istarska verzija popularnog zagrebačkog restorana iza kojeg stoje chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug. O prvim problemima počelo se pisati još ljetos, nedugo nakon otvorenja, kad je u medije dospjela vijest o incidentu koji je prouzročio tadašnji glavni chef, Austrijanac Daniel Tschachler.

Nakon Tschachlerovog odlaska, restoran je privremeno vodio chef Noela Goran Kočiš, dok je istovremeno vodio i zagrebački restoran. Ove jeseni, novi chef Noela Buje postao je Mario Mandarić, koji je tamo prešao iz Roxanich Wine & Heritage hotela u Motovunu.

Kult plave kamenice, s druge strane, najavljuje da bi u idućih godinu dana zagrebački Noel trebao doživjeti značajna unaprjeđenja. Što je svakako dobra vijest za zagrebačku scenu, koju Noel ionako predvodi. Ne samo zbog činjenice da je jedini restoran s Michelinovom zvjezdicom u gradu.