U Srbiji je objavljen možda najluđi fake news i sad svi dijele naslovnicu na kojoj piše kako ‘Thompson cepa ovčicu’

Poznata je, naravno, sklonost srpskih tabloida fake newsu, ali ova naslovnica časopisa Alo! jedna je od sumanutijih

ZADNJA IZMJENA: kol 8, 2017

Na naslovnici današnjeg tiskanog izdanja beogradskog tabloida Alo! nalazi se Marko Perković Thompson. Naslov teksta glasi “Tompson uhvaćen kako cepa ovčicu”. Poznata je, naravno, tabloidna sklonost fake newsu, ali ovo je jedna od najsumanutijih. Dakle, nismo sigurni koja je izmišljotina na naslovnici urnebesnija: činjenica da pišu kako je Thompson imao spolni odnos s ovcom, egida “Nastrani ustaša!”, fotografija ovce/žrtve kojoj su zaštitili identitet crnom trakom preko očiju ili izjava psihijatra koji poručuje: “Takvi pacijenti se teško leče, jer retko kad i potraže pomoć”.

Izvor sulude priče je, jedan evidentno izmišljeni Srbin iz Hrvatske, “bivši Thompsonov susjed, koji je u ratu pobjegao u Srbiju”. On tabloidu, kao, tvrdi kako je Thompson “postao ustaša zbog ovaca”. Neviđeno sumanuti svjedok tvrdi da je pjevač u djetinjstvu bio pastir koji je u jednom trenutku uhvaćen u seksualnom činu s ovcom. Priča se, tvrdi posve ozbiljno navodni gospodin, ekspresno raširila po Čavoglavima i okolici, pa su mu u Drnišu u prolazu dobacivali: “Beee”. Ne zezamo se, stvarno to piše.

‘Mrzi Srbe jer ga je u činu uhvatio – susjed Srbin’

Dalje pišu kako je svjedoku bilo jako žao dečkića jer tada “nije znao u što će se mali Perković pretvoriti”, piše Alo!. Autor najluđeg teksta u povijesti i najboljeg primjera lažnih vijesti zaključuje kako se upravo u ovom događaju iz djetinjstva krije Thompsonova mržnja prema Srbima. U spolnom činu s ovcom, naime, piše u tekstu, ulovio ga je susjed Srbin.

Cijeli je slučaj u tekstu komentirao i psihijatar Jovan Marić koji je zaključio kako se ovakvo ponašanje najčešće javlja kod seoske djece, koja su nesigurna i usamljena, a često i obrukana pred drugima. Psihijatar, koji za razliku od svjedoka koji je iznio fake news nije izmišljen, naposljetku zaključuje kako stvaralaštvo može biti kompenzacija mladenačkih frustracija s idejom: “Postat ću ja važan i nećete me više ponižavati”. Naravno, cijelu priču nitko normalan ne shvaća ozbiljno, ali sumanuta naslovnica je, očekivano, postala hit na društvenim mrežama na kojima se ljudi masovno sprdaju s izmišljotinom tabloida:

Više s weba
Ostanite uz telegramov program