U centru Zagreba, u Cesarčevoj, otvoren je novi japanski restoran: Franko’s street

Iza svega stoji isti čovjek koji je početkom godine otvorio Franko's pizza & bar

ZADNJA IZMJENA: pro 10, 2019
Foto: BOJAN ZIBAR

Nakon što je početkom godine u Zagrebu, u Branimirovoj, otvoren Franko’s pizza & bar, prije nekoliko dana pojavio se i Franko’s street. Radi se o japanskom restoranu koji se nalazi u centru grada, u prostoru nekadašnjeg kafića Corner u Cesarčevoj 2.

Vlasnik je, kao i Franko’s pizza & bara, Fran Župić, a u restoranu će se posluživati sushi te druga japanska jela. Jelovnik potpisuju chef konzultant Vid Nikolić te chef Goran Kunce koji je zbog Franko’s Streeta, kažu, došao iz lošinjskog Matsunokija, također japanskog restorana.

Franko’s street na mjestu nekadašnjeg Cornera Bojan Zibar
Interijer Franko’s Streeta Bojan Zibar
Franko’s Street nalazi se na adresi Augusta Cesarca 2 Bojan Zibar

Japanska jela, kava i doručak

Na meniju se nalaze japanski specijaliteti, a od namirnica iz Franko’sa posebno naglašavaju jadransku tunu Kali. “Ona je u svim jelima, uključujući i poke, koji je dodatno obogaćen tartarom od krupnih kvarnerskih kozica”, kažu vlasnici i tvrde da planiraju sve namirnice, koje je moguće nabaviti i proizvesti kod nas, uzimati od lokalnih proizvođača.

Menijem zapravo dominira sushi, odnosno sashimi i tataki od masne Kali tune, kao i nekoliko vrsta rolica. Imaju i tartar biftek, koji je u japanskoj varijanti dolazi sa sezamovim uljem te prepeličjim žumanjkom. Hvale se i da imaju dosta opsežnu ponudu šampanjaca koje toče na čaše. Deserte im potpisuje naš poznati pastry chef, Robert Hromalić iz slastičarnice Le Kolač.

Beef tartar Bojan Zibar
Poke zdjela Bojan Zibar
Sushi Bojan Zibar

Franko’s Street će, kažu, ujutro funkcionirati kao kafić, a u ponudi će biti i razni sendviči za doručak. Petkom i subotom bar će biti otvoren do dva ujutro, a nudit će i razne koktele.

Željka Orešković
Telegram autor
1145 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program