Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

U Gundulićevoj je otvoren Bread Pitt, pekarnica s malo drugačijim konceptom. Bili smo tamo

Nalazi se u Gundulićevoj 5, tamo možete pojesti peciva, ali i malo konkretniji ručak te uskoro i sushi

ZADNJA IZMJENA: stu 21, 2019
Foto: Sandro Lendler

Gundulićeva je ovog ponedjeljka, nekoliko dana nakon što je tamo otvoren simpa bistro Market, dobila još jedno novo mjesto. Bread Pitt nalazi se na broju pet i kombinacija je pekarnice i fast fooda, ali ne baš tipičnog. Predstavljaju se ovako: bakery/lunchery, a nude standardna peciva poput kiflica i kroasana, ali i konkretnija jela poput sendviča ili pak rolica punjenih mesom koje dolaze u kombinaciji s krumpirićima, coleslaw salatom i chili umakom. Zasad možete hranu uzeti samo za van, ali uskoro planiraju postaviti šank za kojim će se moći jesti.

Jučer smo skoknuli do Pitta gdje smo sjeli s vlasnicom Ivanom Bilić, objasnila je ideju iza male, drugačije pekarnice: “Ja sam odrasla u centru i vidim da na ovom potezu zaista fali nešto poput naše pekarnice u kojoj ljudi mogu pojesti i nešto konkretnije i zapravo zdravije od običnog peciva, a opet mogu se i počastiti s nečim što i nije tako zdravo”, kaže.

Bread Pitt bakery & lunchery Sandro Lendler

 

Imaju soparnik, stižu burgeri i sushi

Za ime se, kaže, odlučila iz jednostavnog razloga – pamtljivo je, samo se malo poigrala s riječima, pa umjesto svima poznatog imena Brad piše Bread (kruh). Kaže da je sama osmislila interijer. “Htjela sam da atmosfera bude opuštena, da ljudi kada dođu budu opušteni baš kao i moji zaposlenici. Zbog toga cijelo vrijeme u pozadini svira i glazba”, objašnjava nam i dodaje kako je uređenjem htjela stvoriti moderno i toplo okruženje u kojoj njezini zaposlenici mogu i upoznati stalne goste, koji će u Bread Pitt moći doći svakog dana od 7 do 18 sati.

Jedini u Zagrebu imaju soparnik i stoji 13,90 kuna Sandro Lendler

Kako nam kaže vlasnica, ideja je bila da ljudi do 10 mogu uzeti kroasan, sendvič i slične pekarske proizvode koje vole pojesti uz kavu, a nakon toga pizze, salate i lunch pakete. Posebno nam naglašava i kako su oni prvi u Zagrebu koji imaju soparnik u ponudi, a osim toga do kraja tjedna će imati šarene hamburgere te uskoro uvode i sushi te posebnu adventsku ponudu, odnosno fritule s mesnim punjenjem.

Slatke panirane palačinke s jabukama, šumskim voćem ili čokoladom stoje 13,90 kuna po komadu Sandro Lendler
Cijena lunch paketa kreće se od 27 do 35 kuna Sandro Lendler

Cijene: od 3 do 35 kuna

“Cijene pekarskih proizvoda kreću se od 3 do 13 kuna, sendviči stoje od 12 do 15 kuna, lunch paketi su 27 i 35 kuna dok je soparnik 13,90 kuna”, kaže nam Bilić i dodaje kako će se ponuda često mijenjati jer želi da ljudi kod njih uvijek mogu naći nešto novo. U ponudi će tako imati proizvode sa sezonskim namirnicama, kao i one prigodne za razne događaje poput Adventa. Ponudom će pokušati zadovoljiti što više profila ljudi pa i ne čudi njezina šarolikost.

Vlasnica Ivana Bilić sa zaposlenicima Sandro Lendler

“Ako se netko želi počastiti nečim ne baš prezdravim, imamo to. Ako netko, pak, želi nešto zdravo, a istovremeno fino, imamo i to. Želimo biti zabavni i drugačiji, a istovremeno imati svježe proizvode”, priča nam i dodajte kako sir i vrhnje nabavljaju od mljekare Veronika, dok su im začini iz Harisse.

Planiraju širenje

Vlasnica, koja za nekoliko dana slavi 33. rođendan ima velike planove za Bread Pitt: “Ovim ćemo probiti led, testirati što naši kupci najviše žele i u budućnosti ćemo se širiti, prvo na ostatak grada, a onda i zemlje”, kaže nam. Inače, Bilić 11 godina vodi svoju drugu tvrtku, proizvodi vjenčanice, a uvjerena je da će i Bread Pitt biti jednako uspješan.

“Kada ste cijeli život u Gundulićevoj onda znate sve. Zagreb je u posljednje vrijeme stvarno stasao što se tiče gastronomske ponude i svima ovdje nam je gušt kada se otvori nešto novo, bilo da se radi o mjestu s kolačima ili restoranu. Svi volimo otići i probati i vjerujem da je sada bio baš pravi trenutak i da smo bili spremni za otvaranje Bread Pitta”, zaključuje.

Željka Orešković
Telegram autor
459 članaka Više o autoru
Više s weba