Da se ne zamarate kopanjem po internetu, izvukli smo najbolje trailere koji su stigli ovog tjedna

Traileri zanimljivih serija i filmova objavljeni posljednjih dana

FOTO: screenshot / Warner Bros / Aloe Entertainment

Svaki tjedan izlazi prilično puno novih trailera, obzirom da je trenutna produkcija novih filmova i serija jača nego ikad. Kako bismo vam olakšali pregled trailera koji najavljuju filmove i serije koje uskoro dolaze, napravili smo kratki pregled onih najzanimljivijih koji su ovaj tjedan izašli na YouTubeu.

Handmaid’s Tale

https://www.youtube.com/watch?v=xxQhWrAcQnE

Ovaj tjedan izašao je prvi službeni trailer za drugu sezonu Handmaid’s Tale, seriju koja je već u prvoj sezoni oduševila kritiku i gledatelje. Tome dovoljno u prilog govori da je svojom prvom sezonom osvojila četiri Emmyja, a na nedavnim dodjelama Zlatnog globusa osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju i najbolju glumicu (Elizabeth Moss).

U svojoj drugoj sezoni serija se nastavlja na priču o Offred (Moss) koja je sada trudna, a pokušat će napraviti sve u svojoj moći da spasi sebe i svoje nerođeno dijete od totalitarnog režima zamišljene republike Gilead u kojoj vlada apsolutna potlačenost žena, te su svedene samo na sredstvo razmnožavanja s ciljem da se produži opstanak ljudske vrste. Druga sezona Handmaid’s Tale, o kojoj smo već pisali, imat će trinaest epizoda, a prve dvije će u komadu premijerno biti prikazane 25. travnja.

Beast of Burden

Daniela Radcliffea mnogi još pamte kao slatkog klinca s okruglim naočalama koji je utjelovio Harryja Pottera. U toj ulozi se našao punih deset godina, od 2001. do 2011., unutar kojih su gledatelji posvjedočili odrastanju ne samo Harryja Pottera, nego i klinca koji ga glumi. Harry Potter je stasao u mladića, a gledateljima je bilo nepojmljivo da nakon desetljeća glumljenja istog lika Radcliffe može ostvariti karijeru u kojoj ga se neće vječno uspoređivati s mladim čarobnjakom.

Radcliffe je napravio dramatičan i neočekivani potez kojim si je vjerojatno spasio karijeru. Naime, nakon Harryja Pottera glumio je u brodvejskoj predstavi Equus u kojoj se pojavljuje u potpunosti gol. Najedanput više nije bio klinac. Karijera mu je nastavila uzlaznom putanjom, a sada ćemo ga gledati u novom filmu Beast of Burden gdje glumi Seana Haggertyja, mladog pilota koji su upleo u svijet dilanja droge.

U sat vremena koje radnja filma pokriva, Haggerty mora uvjeriti vođu narko kartela da će unatoč problemima na vrijeme dostaviti naručenu pošiljku droge. Istovremeno se suočava s agentima DEA-a, vladine agencije za suzbijanje droga koji su mu na tragu, dok mu narko kartel prijeti ubojstvom žene. Haggerty ima samo sat vremena da uvjeri sve uključene da je sve u redu, a to mora učiniti iz kokpita svoje Cessne. Film je prigodno nazvan, u slobodnom prijevodu, tegleća životinja, a najavljen je za veljaču.

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot je biografska drama koju je redatelj Gus Van Sant snimio prema memoarima Johna Callahana. Callahan je u svojoj 21. godini života sudjelovao u automobilskoj nesreći koju je jedva preživio, no nakon nje je ostao kvadriplegičar.

Dugo vremena nakon nesreće tugu je utapao u prekomjernim količinama alkohola, no izlaz iz tog problema, i način na koji se nositi sa svojim hendikepom, našao je u crtanju stripova. Stvorio je posebnu tehniku crtanja držeći olovku u obje ruke, što je skrenulo pažnju izdavačima, jednako kao i kontroverzne teme kojima se u svojim stripovima pozabavio.

Punih je 27 godina, do svoje smrti, objavljivao stripove za portlandske novine Willamette Week, koje su u više navrata bile bojkotirane upravo zbog Callahanovih crnohumornih stripova. Johna Callahana u Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot glumi uvijek odlični Joaquin Phenix, u sporednim ulogama se pojavljuju Jonah Hill i Jack Black. Film je najavljen za 11. svibnja.

Tomb Raider

Ovaj tjedan izašao je drugi trailer za novi Tomb Raider s Aliciom Vikander. U novom filmu nastalom prema popularnoj kompjuterskoj igri Alicia Vikander ima zahtjevan zadatak, obzirom da je naslijedila ulogu od Angeline Jolie, koja je dosad dva puta glumila opasnu Laru Croft.

U novom filmu koji je režirao Hollywoodu još nepoznati norveški redatelj Roar Uthaug, Lara Croft je u potrazi za svojim ocem (Dominic West), avanturistom koji je nestao na zabačenom otoku. Ondje je tragao za misterioznom grobnicom u kojoj je skrivena tajna za spas čovječanstva.

Alicia Vikander privukla je pažnju javnosti svojom impresivnom ulogom u cijenjenom SF-u redatelja Alexa Garlanda Ex Machina, a osim Dominica Westa, u Tomb Raideru će joj se pridružiti Walton Goggins, Nick Frost i Kristin Scott Thomas. Novi Tomb Raider dolazi u naša kina 15. ožujka.

Love, Simon

Film Love, Simon snimljen je prema debitantskom romanu i bestseleru Simon vs. the Homo Sapiens Agenda američke spisateljice Becky Albertalli. Radnja filma u režiji Grega Berlantija vjerno prati radnju romana, koja se usredotočuje na šesnaestogodišnjeg Simona koji je, poput svojih vršnjaka, u potrazi za ljubavi.

No, za Simona je ta potraga znatno kompliciranija, obzirom da nikome nije priznao da je gej. Utjehu nalazi preko interneta, kad se zaljubi u nepoznatog dečka s kojim se dopisuje. Problemi nastaju kad mail namijenjen njegovoj simpatiji slučajno pošalje kolegi iz razreda.

Greg Berlanti već je upoznat s tinejđerskim ljubavnim jadima obzirom da je režirao popularnu seriju Dawson’s Creek, a u glavnoj ulozi će se naći Nick Robinson koji je bio zapažen u Kings of Summer, još jednoj priči o odrastanju, te u vrlo uspješnom Jurassic Worldu. Film je najavljen za 16. ožujka.

Here And Now

HBO ima novu crnohumornu dramsku seriju čija premijera je najavljena za 11. veljače. U deset epizoda prve sezone pozabavit će se problemima međurasne obitelji.

Tim Robbins glumi Grega Bishopa, profesora filozofije. Sa suprugom ima jedno dijete, no osim toga posvojili su troje djece iz Somalije, Vijetnama i Kolumbije. Njihova zajednička veza naći će se na kušnji ne samo zbog toga što klinci imaju razne probleme u školi zbog drukčije boje kože, nego i nakon što jedno od djece otkrije mračne tajne obitelji. Što to točno znači, otkrit ćemo u veljači kad se serija počinje emitirati.

Here And Now je osmislio Alan Ball, tvorac serija True Blood i Six Feet Under, a u glavnim ulogama ćemo osim Tima Robbinsa gledati Holly Hunter te mlade snage Jerriku Hinton, Raymonda Leeja i Daniela Zovattoa.

Cloak And Dagger

Serija Cloak And Dagger nastala je prema istoimenom Marvelovom stripu o dvoje tinejđera odraslih u potpuno različitim okruženjima. Spletom okolnosti zadobiju nadljudske moći, a istovremeno se zaljube jedno u drugo, tako da je serijal spoj superherojske akcije i svima poznate tinejđerske drame. Da stvari budu još kompliciranije, otkrivaju da njihove supermoći imaju još veću snagu kad su u društvu jedno drugoga.

Tvorac serije je Joe Pokaski, koji je ranije napisao scenarij za vrlo hvaljenu seriju Heroes, koja je 2006. kad je izašla bila prava mala revolucija superherojskih serija. U glavnim ulogama ćemo gledati Oliviju Holt kao Tandy Bowen čiji je alter-ego tzv. Dagger, te Aubreya Josepha kao Tyronea Johnsona koji se u svojem superherojskom izdanju naziva Cloak, otkud i ime serije Cloak and Dagger. Prva sezona serije će imati deset epizoda, a premijera prve epizode najavljena je za 7. lipnja.