Ne želimo zvučati preeuforično, ali trailer nove serije producenta Narcosa izgleda super

Vrlo vjerojatno niste pažljivo pratili trailere koji su izašli ovog tjedna, a ima vrlo zanimljivih. Izvukli smo neke

I ovog vikenda donosimo vam pregled najzanimljivijih trailera za filmove i serije koji su izašli ovog tjedna. Među njima se ističe serija Yellowstone s Kevinom Costnerom, te O Mecanismo koji režira jedan od glavnih tvoraca Narcosa.

Interesantan je i Netflixov dokumentarac o komuni koju je osnovao indijski guru poznat kao Osho, i nova filmska adaptacija romana Fahrenheit 451. Pregled najzanimljivijih trailera koji su izašli ovog tjedna slijedi u nastavku.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

Originalni Disneyev film iz 2012. se jako dobro zabavljao s poznatim temama iz starih kompjuterskih igara devedesetih i ranije. Disney je već pripremio drugi dio filma koji je predviđen za 21. studenoga 2018.

Radnja novog Wreck-It Ralph odvija se šest godina nakon prvog filma. Glavni likovi Ralph (John C. Reilly) i njegova nova prijateljica Vanellope (Sarah Silverman) otkrivaju u svojoj igri wi-fi router, otkriće koje ih vodi na nove avanture.

Fahrenheit 451

HBO snima film Fahrenheit 451 prema istoimenom kultnom romanu iz 1953. Raya Bradburya. Glumačka postava je impresivna, predvođena Michaelom B. Jordanom koji trenutno u kinima glumi Erika Killmongera, glavnog negativca u Black Pantheru.

Osim Jordana, jednu od glavnih uloga u filmu glumi Michael Shannon, glumac nominiran za Oscara za najbolju sporednu ulogu u Nocturnal Animals i Revolutionary Road.

Radnja filma Fahrenheit 451 odvija se u bliskoj budućnosti i u totalitarnom američkom društvu u kojem su knjige zabranjene. Oformljen je poseban odred tzv. Vatrogasaca, koji su zaduženi za javno spaljivanje knjiga, a član te jedinice je upavo lik Michaela B. Jordana.

Wild Wild Country

Wild Wild Country je nova Netflixova dokumentarna serija snimljena prema stvarnom događaju o neobičnoj komuni Rajneeshpuram u Oregonu, koja je nakratko u osamdesetima postala samostalni grad. Komunu je osnovao kontroverzni i samoprozvani indijski duhovni vođa Bhagwan Shree Rajneesh, kasnije poznat kao Osho. Njegovo učenje bilo je zasnovano na hinduističkom pojmu Sannyase (u transliteraciji sa sanskrta saṃnyāsa), koja označava pročišćenje od svjetovnih vrijednosti.

Svoju komunu prozvao ju je utopijskim gradom, a njegov ranč Big Muddy Ranch razvio je cijelu infrastrukturu za samostalno djelovanje. Od praznog ruralnog posjeda, pretvorio je imanje u gradić s više od 7000 žitelja, policijskom i vatrogasnom postajom, restoranima, šoping centrima, pa čak i malim aerodromom.

No ubrzo se našao u ozbiljnim sukobima sa svojim susjedima u oregonskom gradiću Antelopeu, kraj kojeg je oformio svoju sljedbu. Građani Antelopea osjećali su se ugroženima jer je Rajneesh sa svojom sljedbom pokušao preuzeti primat u njihovom gradu. Stvari su eskalirale kad je Rajneesh sa svojom sljedbom namjerno proširio salmonelu kroz restorane oregonskog grada The Dalles, s krajnjim ciljem da ubije državnog odvjetnika. Dokumentarna serija na Netflix stiže 16. ožujka.

Chappaquiddick

Kao što trailer navodi, film je snimljen prema dosad neispričanoj istinitoj priči. Chappaquiddick je ime otoka u Massachusettsu koje se povezuje s incidentom iz 1969. u kojem je glavni krivac bio američki senator Ted Kennedy, najmlađi brat šest godina ranije ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, koji mu je zapečatio karijeru.

Film se bazira na nesreći na otoku Chappaquiddick koja se dogodila u noći 18. srpnja 1969. kad je Ted Kennedy nesretnim slučajem svojim autom sletio s mosta u kanal. Uspio se osloboditi, ali u autu je ostala zatočena njegova suputnica Mary Jo Kopechne, koja se nije uspjela spasiti, nego se utopila.

Ted Kennedy prijavio je nesreću tek deset sati nakon što se dogodila, i prihvatio je optužbu za napuštanje prometne nesreće s potencijalno smrtnim posljedicama. Osuđen je tek na dva mjeseca zatvorske kazne koja je odgođena, tako da je Ted Kennedy ostao na uvjetnoj slobodi. Ipak, incident mu je stopirao političku karijeru. Iako nije službeno nikad izrazio taj stav, smatra se da je upravo zbog ove nesreće Ted Kennedy odustao od utrke za predsjednika 1972. i 1976. Film je najavljen za 6. travnja.

Elvis Presley: The Searcher

https://www.youtube.com/watch?v=qULBo4iPV8M

HBO je snimio dokumentarac o jednom od najvećih glazbenika prošlog stoljeća, koji je praktički samostalno postavio rock & roll glazbu kao mainstream. Naravno radi se o kralju rocka, Elvisu Presleyu.

Dvodijelni dokumentarac proučava život Elvisa Presleya od njegovih početaka kroz njegovu glazbenu evoluciju, u kojoj je spojio countryja, gospel i rhythm and blues glazbu. Jedan je od prvih glazbenih umjetnika koji je spojio različite stilove, a upravo taj spoj je označio njegov glazbeni izričaj.

Trosatni film redatelja Thoma Zimnyja podijeljen je na dva dijela, a uključuje komentare eminentnih glazbenika poput Toma Pettyja, Scottyja Moorea, Emmylou Harris i Brucea Springsteena, kao i intervjue s Elvisovom kćerkom Priscillom Presley. Originalnu glazbu za dokumentarac Elvis Presley: The Searcher komponirao je gitarist Pearl Jama Mike McCready, a premijerno prikazivanje dokumentarca najavljeno je za 14. travnja.

O Mecanismo

Netflix sve više radi na stranim produkcijama, a jedan od novih projekata u koji polažu velike nade je brazilska serija O Mecanismo. Dovoljan mamac za gledatelje je činjenica da je tvorac serije José Padilha, redatelj Tropa de Elite, vrlo impresivnog akcijskog trilera o borbi specijalne policijske jedinice BOPE, jedne od najpriznatijih u svijetu, i narko kartela u favelama Rio de Janeira.

Dramatična serija lagano se naslanja na istinitu priču o istrazi korupcije unutar brazilskih naftnih i građevinskih kompanija. Upravo je izašao drugi trailer za tu novu seriju Joséa Padilhe, čovjeka koji je bio izvršni producent izuzetno popularne Netflixove serije Narcos. Trailer zapravo i podsjeća na atmosferu Narcosa. Serija će se na Netflixu pojaviti 23. ožujka.

Yellowstone

Kevin Costner još jednom se vraća žanru vesterna, ovog puta u modernom okruženju. Tvorac serije je Taylor Sheridan koji je zaradio nominaciju za Oscara za scenarij filma Hell or High Water, a poznat je i po scenarijima za Wind River i Sicario. Gledateljima je ipak vjerojatno najpoznatiji kao zamjenik šerifa David Hale u seriji Sons of Anarchy.

Serija će se baviti obitelji Dutton, koja posjeduje najveći ranč u Americi, koja je pod konstantnim pritiskom svojih susjeda. Među njima su indijanski rezervat, prvi nacionalni park u Americi i susjedni vlasnici teritorija. Serija je zapravo studija nasilnih otimačina zemlje od strane velikih korporacija koje potplaćuju ključne političare s ciljem da na taj način zgrnu milijune dolara. Sama radnja podsjeća na klasične vesterne, a usredotočuje se na jednog čovjeka koji se suprotstavio nepravdi.

Osim Kevina Costnera kao oca obitelji rančera koja se suprotstavlja korporaciji koja im želi preoteti zemlju, u glavnim ulogama pojavljuju se Kelly Reilly, Dave Annable, Cole Hauser i Wes Bentley. Najavljeno je deset epizoda serije, a prva će biti prikazana 20. lipnja.